Eski Ark Invest Analistinin Korkutan Bitcoin ve Altcoin Öngörüsünde Vakit Daralıyor!

2 years ago 93

Kripto para piyasalarının kana bulanması birçok yatırımcı için sürpriz olabilir ancak birçok analist ve piyasa uzmanı bu yönde öngörüde bulundu ve böyle bir düşüşün gelebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Bunlardan birisi de eski Ark Invest analisti ve tanınmış kripto para meraklısı olan Chris Burniske.

20 Bin Dolar ve Bin Dolar

Eski Ark Invest analisti Chris Burniske, yükseliş yönlü analizler yapan meslektaşlarını alaya almış ve Ağustos ayının başından itibaren yaptığı analizlerle düşüş öngörüsünü destekledi. Analistin öngörüsü ya Haziran ayında kaydedilen dip seviyeler yeniden test edileceği ya da bu seviyelerden önemli bir düzeltme olabileceği yönünde.

Analiste göre, en azından en büyük kripto para Bitcoin'in 20 bin dolar, en büyük altcoin Ethereum'un ise bin dolara doğru bir fiyat düzeltmesi yapması gerekiyor. Kripto para piyasalarının yeniden yükselişe geçebilmesi için iki büyük kripto paranın söz konusu bu dip seviyeleri yeniden görmesi gerekiyor.

Bununla birlikte Burniske, fiyatlarda böyle bir düşüşün ne zaman olabileceği sorusuna verdiği yanıtta ise ETH'nin iş kanıtından (PoW) hisse kanıtına (PoS) geçişinden hemen öncesini veya hemen sonrasını işaret ettiği görüldü. Bu nedenle, analistin öngörüsünün gerçekleşmesi durumunda Ethereum fiyatı 15 Eylül'de gerçekleşmesi planlanan The Merge güncellemesinin öncesinde veya sonrasında son yılların en düşük seviyelerine doğru kanlı bir yolculuğa başlayabilir. Böyle bir yolculukta diğer altcoin'lerdeki düşüşün çok daha şiddetli olması beklenebilir.

Son Düşüşün Artıları ve Eksileri

Yönünü aşağı çeviren Bitcoin, 22 bin 800 dolar ila 22 bin 500 dolar bölgesindeki desteğini kırıp geçti ve 21 bin 200 dolara kadar geriledi. Bitcoin'in son fiyat hareketinin hem olumlu hem de olumsuz iki yönü bulunuyor. Olumlu olan fiyattaki düşüş son haftalardaki yükselişle aşırı ısınan göstergeleri soğutması. Olumsuz olan şey ise piyasalardaki mevcut beklentinin halen yukarı yönlü olmasına rağmen 21 bin 700 dolar ila 21 bin 400 dolar arasındaki bölgeye doğru gelen hızlı düşüşün 19 bin dolara doğru yeni bir düşüşü tetikleyebilme ihtimali.

Yatırımcıların ve trader'ların fiyatın söz konusu destek ve direnç bölgelerinden alacağı tepkileri dikkatle takip etmeleri gerekiyor. Mevcut BTC fiyatına en yakın destek şu anda 21 bin 400 dolarda. Yükselişin devam etmesi için fiyatın önümüzdeki birkaç gün içinde 21 bin 800 doların üzerine çıkması ve üzerinde tutunarak konsolide olması gerekiyor.

Read Entire Article