Eski Beyaz Saray Direktörü Bitcoin’in Adil Değerini Açıkladı: Dip Görüldü mü?

2 years ago 89

 Bitcoin (BTC) 20.000 doların üzerinde tutunmaya çalışırken, lider kripto para biriminin Ağustos ayında hangi yöne gideceğine dair farklı görüşler var.

Dip Görüldü: Bitcoin'in Yükselişi, Zaman Alacak!

MarketWatch'tan Frances Yue ile yaptığı bir röportajda SkyBridge Capital'in kurucusu ve yönetici ortağı Anthony Scaramucci, ayı piyasasında en kötü senaryonun artık geride kaldığını söyledi. Bir dönem Trump'ın danışmanlığını yapan yönetici  Bitcoin'in kısa vadede tekrar ivme kaybetmesinin mümkün olduğunu  ancak bu döngüde ulaşılan taban seviyesi olan 17.500 doların altına inmeyeceğini belirtti. Uzmana göre, benimseme, aktif sayısı ve kullanım durumları gibi faktörleri baz alan adil piyasa değeri ölçümüne göre şu anda Bitcoin için adil piyasa değeri yaklaşık 40.000 dolar. Terra (LUNA), Celsius, Voyager Digital ve Three Arrows Capital (3AC) krizlerinin sektöre ders olduğunu ifade eden Scaramuccia, kaldırıraç riskinin artık ortadan kaldığına inandığını söyledi.

Bununla birlikte, makroekonomik şartlardaki belirsizlik ve bunların  Bitcoin gibi riskli varlıklar üzerindeki etkisine dikkat çeken uzman, Bitcoin'in kısa vadede hemen yükseleceğini düşünmüyor.  Bu nedenle, dört ile beş yılı kasayan HOLD stratejsinin önemine işaret ediyor.  CoinMarketCap'ten alınan verilere göre, Bitcoin gün içinde %2,19'luk bir artış ve önceki haftaya göre %9,52'lik bir yükseliş ile an itibariyle 23,343 dolardan işlem görüyor. Geçtiğimiz günlerde bazı kaynaklar, SkyBridge Capital'in, fonun sahip olduğu hisse senetleri ve kripto fiyatlarındaki düşüş nedeniyle, kripto varlıklarına maruz kalan fonlarından biri olan Legion Strategies'ten para çekme işlemlerini geçici olarak askıya aldığını bildirdi. Rapora göre, bu fonun yaklaşık %20'si özel yatırımlara aitti ve yönetim şirketi Morgan Stanley'nin satış tavsiyesinin ardından yapısını değiştirmemeye karar verdi.

Düşüşü Fırsat Olarak Gördük

Hisse senetleri ve kripto para piyasalarındaki endişe devam ederken, geçtiğimiz günlerde CNBC’nin Squawk Box isimli ekonomi programına konuk olan Anthony Scaramucci, kripto yatırımcılarına cesaret verici sözler söyledi.

Scaramucci, makro ekonomik şartları hafife almadığını ve durumun ciddiyetinin farkında olduğunu vurgularken, kripto para piyasasında yaşanan bu kaotik sürecin geçici olduğuna inenıyor. Yönetici, yatırımcıların akıllı davranmalarını ve oluşan panik havasından etkilenmemelerini tavsiye etti ve şunları ekledi:

Bitcoin’in şu anda kripto para piyasasındaki payının %50’yi aşmış olması bana cesaret veriyor. Bu düşüşü bir fırsat olarak değerlendirdik ve daha fazla Bitcoin ve Ethereum aldık. Ayı piyasası hiçbir yatırımcıyı korkutmamalı. Şu anda piyasa yönelik eşi benzeri görülmemiş bir baskı var. Böylesi bir ortamda  kimse kontrolünü kaybetmemeli.  Celsius, tıpkı Terra krizi  gibi piyasaya baskı uyguluyor. Bu kasırga geçtiğinde insanlar bu günleri hatırlayıp, ”keşke daha fazla para olsaydı da daha fazla Bitcoin” alsaydım diyecekler.

Read Entire Article