Eski Beyaz Saray Direktöründen Çarpıcı Bitcoin ve Celsius Yorumu: ”Keşke”

2 years ago 94

Eski Beyaz Saray direktörü ve Trump'ın danışmanı Anthony Scaramucci, Fed'in yüksek enflasyon  ile başa çıkabilmek için uyguladığı para politikasının devam edebileceğine işaret ederken, kripto para yatırımcılarına önemli tavsiyelerde bulundu.

''Düşüşü Fırsat Olarak Gördük''

Hisse senetleri ve kripto para piyasalarındaki endişe devam ederken, CNBC'nin Squawk Box isimli ekonomi programına konuk olan Anthony Scaramucci, kripto yatırımcılarına cesaret verici sözler söyledi. Scaramucci, makro ekonomik şartları hafife almadığını ve durumun ciddiyetinin farkında olduğunu vurgularken, kripto para piyasasında yaşanan bu kaotik sürecin geçici olduğuna inenıyor. Yönetici, yatırımcıların akıllı davranmalarını ve oluşan panik havasından etkilenmemelerini tavsiye etti ve şunları ekledi:

Bitcoin’in şu anda kripto para piyasasındaki payının %50’yi aşmış olması bana cesaret veriyor. Bu düşüşü bir fırsat olarak değerlendirdik ve daha fazla Bitcoin ve Ethereum aldık. Ayı piyasası hiçbir yatırımcıyı korkutmamalı. Şu anda piyasa yönelik eşi benzeri görülmemiş bir baskı var. Böylesi bir ortamda  kimse kontrolünü kaybetmemeli.  Celsius, tıpkı Terra krizi  gibi piyasaya baskı uyguluyor. Bu kasırga geçtiğinde insanlar bu günleri hatırlayıp, ''keşke daha fazla para olsaydı da daha fazla Bitcoin'' alsaydım diyecekler.

Programın sunucusu Sorki, yatırımcılara Bitcoin satın alma tavsiyesi verip vermediği sorulduğunda, Skybridge kurucusu şirketin Bitcoin ve Ethereum satın aldığını ve FTX'te özel bir hisseye sahip olduğunu söyledi. Yöneticiye göre,  FTX, iyi gidiyor. Pazar payı kazanıyor ve karlı bir şirket. Scaramucci, şirketinin daha fazla fiyat düşüşü de dahil olmak üzere her türlü senaryoya hazır olduğunu da sözlerine ekledi. Scaramucci ayrıca şu anki satışları, 2000 yılında yaşanan büyük krizde Amazon dışındaki web1 internet şirketlerinin hisselerinde yaşanan çöküşe benzetti.

S&P 500, Ayı Piyasasına Girdi

Kripto para piyasası alarm verirken, yatırımcılarının Scaramucci'nin tavsiyelerine kulak verip vermeyeceği belli değil. Coingecko'ya göre, kripto para piyasasının değeri an itibariyle 1.04 trilyon dolar. Bitcoin neredeyse %15 düşüşle 24.000 doların altına geriledi. Ethereum son 24 saat içinde %18 düşüşle 1.200 doların altına düştü. Birçok yatırımcı bir resesyon beklentisiyle kripto yatırımlarından uzaklaştı. Hisse senetleri de düşüyor. S&P 500 hafta başında ayı piyasasına girerken, Dow Jones 2022'nin başından bu yana %13,6 düştü. Bitcoin'in en büyük kurumsal sahibi olan MicroStrategy, hisse senetlerinin %23 düştüğünü görürken, Coinbase'in hisseleri % 10 düştü.

 Celsius Network, dün erken saatlerde para çekme ve transferleri durdurdu. Şirket, olumsuz piyasa koşullarını öne sürerek likidite endişelerini ateşledi. Şirketin web sitesine göre, şirket mevduatlarda %17'ye varan nispeten yüksek bir yıllık yüzde getirisi (geleneksel bir bankadaki faize benzer) sunduğundan, Celsius'ta likidite önemlidir. Yatırımcılar, uzun süreli bir duraklamanın kripto pazarında daha fazla düşüşe  neden olabileceğinden korkuyor. Terraform Labs, çökmeden önce yatırımcılara %20'ye varan yüksek oranlı getiriler sunuyordu..

Read Entire Article