Eski Beyaz Saray Yetkilisinden Regülatörlere Eleştiri: Blockchain Ekosisteminin Geleceği Açısından Kritik!

2 years ago 158

SkyBridge Capital’in kurucusu ve eski Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci, blockchain ekosisteminin ve kripto para birimlerinin parlak bir geleceğe sahip olduğuna yönelik düşüncelerini dile getirdi. Ancak yasal düzenlemelerin de kritik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Scaramucci, ABD’li regülatörlere çeşitli eleştiriler getirdi.

Eski Beyaz Saray İletişim Direktöründen Açıklamalar

Avustralya’da düzenlenen Avustralya Mali İnceleme Kripto Zirvesi’nde kripto para birimlerinin geleceği ile ilgili bir konuşma yapan Scaramucci, blockchain ekosisteminin ve kripto para birimlerinin parlak bir geleceğe sahip olduğunu yönelik düşüncelerini dile getirdi. Ancak Scaramucci, yasal düzenlemelerin kripto endüstrisinin gelişimi adına büyük bir önem taşıdığını ifade etti ve SEC’nin Spot Bitcoin ETF’lerine olan karşı tutumu örnek göstererek regülatörlere çeşitli eleştiriler getirdi.

Scaramucci, blockchain ekosisteminin mevut gelişimini internetin dünya çapında yaygınlaştığı ilk aşamalarına benzeterek lider kripto para birimi Bitcoin adına uzun vadeli 500.000 dolarlık fiyat beklentisini tekrar etti.

Kripto Regülasyonlarındaki Belirsizlik

Kripto para birimlerinin son yıllarda kaydettiği değer artışları ve toplam piyasa değerindeki yükseliş, doğal olarak dünya çapında çok sayıda regülatör kurumun yasal düzenlemeler adına çalışmalara başlamasına neden oldu. ABD’de tek bir federal düzenleyici kurumun olmaması, regülasyonlarda bir süredir devam eden bir belirsizlik durumu oluşturdu. Ancak yakın zamanda ABD Başkanı Joe Biden’ın kripto düzenlemelerine ana hatlarıyla yön verecek bir yürütme emri imzaladı. Regülasyonlarda net ve somut adımların atılması, kripto para birimlerinin geleceği açısından büyük ölçüde olumlu bir gelişme olarak karşılandı.

Read Entire Article