Eski BitMEX CEO’sundan İddialı Tahmin: Bitcoin (BTC) Kaç Dolar Olacak?

2 years ago 217

Kripto sektörünün en tanınan isimlerinden olan eski BitMex CEO’su Hayes, durum ne gösterirse göstersin Bitcoin’in 2030’da 1 milyon dolara ulaşacağını savunuyor. Bu süreçte dünya ise, enflasyonların eşiğinde ve küresel kriz ortamında ilerliyor. Ancak Hayes, bunlarının hiçbirinin Bitcoin’i engellemeyeceğini ve hatta insanlığın artık geleneksel fiat para birimlerinden kopup, BTC’ye yöneleceğini savunuyor.

BTC ve Enflasyon

Hayes, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası oluşan ekonomik belirsizliklerle ABD ve Avrupa’nın enerji, gıda ve daha birçok konuda sorun yaşadığının altını çiziyor. CEO, bunlara çözümün Bitcoin ile bulunmasının aslında uzun vadede kriptoların benimsenmesini arttırdığını ve kriz durumlarında çözüm için kriptoların net bir örnek teşkil ettiğini belirtiyor.

Aslında durum, daha da karmaşık ilerliyor. Bu savaş öncesi zaten 40 yılın üzerinde olan enflasyon, batı yaptırımlarıyla daha da kötüleşiyor. Bunun yanı sıra Rusya, batıdaki yüz milyarlarca dolarlık ticaretini donduruyor. Ayrıca Çin’in de kendi varlıklarını hedef alan taklitçi hareketlerden korunmak için aynı şekilde ilerlediği görülüyor. Tedarikteki bu aksama, hem enflasyona etki ediyor hem de varlıklara el konulmasına sebebiyet dahi veriyor.

BTC Yükseliş Senaryosu

Ancak Hayes, bu hareketlerin sadece batıyı değil üretici ülkelerin kendisini de yaraladığını söylüyor. Ayrıca Hayes, buna çözümün daha az yıkım için yeniden batıya yatırım yapmaktan geçtiğini ancak ödeme yönteminin değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor. Buna ek olarak Hayes, Çin’in Bitcoin madenciliği gibi konularda duruşunu değiştirmesi gerektiğini de savunuyor.

Öte yandan Hayes, Bitcoin’in 1 milyon dolara ulaşacağından emin olduğunu destekler açıklamalarını sürdürüyor. Hayes bu iddiasını, hiperenflasyon ile özellikle Avrupa’nın altın ve Bitcoin’e sığınacak olması senaryosuna bağlıyor. Tarihte çok kez birçok analist ve uzmanın, BTC için milyon dolarlık tahminlerde bulunduğu biliniyor. Hayes, bu iddiasında zaman da belirterek 2030’u işaret ediyor. Zaman, elbette ki bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini gösterecektir. Ancak öte yandan kripto yorumcuları ise, bunun bir boğa koşusu başlatma çabası olduğunu düşünüyor.

Read Entire Article