Eski Coinbase Yöneticisi Konuştu! Ripple Davasında Son Gelişme!

2 years ago 92

Eski Coinbase yönetim kurulu üyesi Tom Loverro, Ripple-SEC davası hakkında "olağandışı" bir sinyal verdi. Ripple davayı kaybediyor olabilir mi? Davayla ilgili son açıklamalar ve gelişmeler neler? SEC, 1 yılı aşkın süredir devam ettirdiği mücadelede zaferi ilan edebilecek mi? Güncel açıklamaları ele alıyoruz. İşte detaylar.

Ripple Davasında Son Gelişme

Eski Coinbase yöneticisi Tom Loverro, Ripple davasıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Ripple CEO'sunun SEC'e karşı açtığı davayı kaybettiğinde ABD'den ayrılmayı planladığını herkes biliyor. Loverro, henüz bu konuda somut bir bilgiye sahip olmamasına rağmen "işler pek iyi görünmüyor" diyor. Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, Toronto'daki konferansta eğer davayı kaybederlerse Amerika’dan ayrılmayı düşünebileceğini açıklamıştı.

SEC tarafından Aralık 2020'de açılan dava, Ripple ve sanıklarının yasa dışı menkul kıymet ihracıyla XRP sayesinde 1,3 milyar dolar topladığını iddia ediyor. SEC Başkanı Gensler, daha önce yaptığı açıklamalarda birçok kripto paranın menkul kıymet sınıfına dahil edileceğini ve kendi sorumluluk alanlarına girdiğini söylemişti. Daha sonra Binance borsasının BNB ihracıyla alakalı bir ön soruşturmanın başlatıldığı bilgisi ana akım medyaya düştü. SEC bu davayı kesin bir şekilde kazanarak diğer altcoinleri hedef tahtasına koymak istiyor.

Ripple Davasını Kim Kazanır?

Nisan ayı sonlarında Bloomberg ile yaptığı röportajda Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, şirketinin davayı hali hazırda kaybetmiş gibi çalışmalarına devam ettiğini açıkladı. Ayrıca davanın olması gerektiğinden uzun sürdüğüne dikkat çekerek, geciken adaletin bir anlam taşımadığını da söyledi. Garlinghouse'a göre, Ripple'ın rekor kıran büyüme rakamlarının çoğu ABD dışından geliyor ve Ripple'ın müşterilerinin %99'u ABD dışı ödeme şirketleri.

Yakın zamanda bildirildiği üzere, Ripple, şirketin "ana mühendislik merkezi" olarak hizmet verecek olan Kanada'daki ilk ofisini açtı.

Mart ayında, Fox muhabiri Eleanor Terrett, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapmış ve şunları söylemişti;

“SEC'e yakın bir kaynak bana Hester Peirce'in özel olarak SEC'in beklediği sonucu alamayacağını düşündüğünü söyledi”.

SEC Komiseri Hester Peirce, daha önce birçok kez düzenleyici belirsizlik sebebiyle kurumunu suçladı. SEC kurallarının kripto paralara nasıl uygulanacağına dair yeterli rehberliğin sağlanmamasından da şikayet etti.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article