Eski SEC Başkanından Kripto Para Destekçilerini Çıldırtacak Açıklama: Onu Destekliyorum!

1 year ago 68

Eski ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Jay Clayton, kripto token sınıflandırması konusunda Gary Gensler'e verdiği destekle Cuma günü eleştiri konusu oldu.

Kripto Paranın Önde Gelenleri Ne Diyor?

Kripto piyasasının önde gelenleri, yasal işlemler yoluyla düzenleyici kurumlara karşı bir avantaj elde etme umutlarını korurken Clayton, mahkemelerin her şeye rağmen menkul kıymetler ve emtia farklılaşması etrafındaki havayı temizlemede etkili olmadığını söyledi. Clayton, Gensler'in Ethereum'un (ETH) bir menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğu sorusuna özel olarak cevap verememesi üzerine bu yorumları yaptı ve desteklerini belirtti.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nin son duruşmasında Gary Gensler, kripto firmalarının yasalara nasıl uyması gerektiğini açıklama sorusundan kaçındı. Komite Başkanı Patrick McHenry, Gensler'in mevcut menkul kıymetler yasalarının zaten kripto pazarıyla uyumlu olduğu yönündeki duruşuna karşı ağır bir şekilde tepkisini gösterdi.

Jay Clayton Gensler'i Destekliyor

Kripto piyasasının durumu ve düzenleme tartışmaları hakkında konuşan Clayton, menkul kıymetlerin eninde sonunda emtia haline gelebileceğini ancak şu anda birçok kripto para biriminin menkul kıymet gibi göründüğünü söyledi. Bu varlıkların artık kripto projelerindeki erken yatırımcılara ilk hamle avantajı sağladığını ve dolayısıyla menkul kıymet olarak hareket ettiğini açıkladı. Cuma günü CNBC'de yapılan bir tartışma sırasında da şunları söyledi:

Mahkemeler, menkul kıymetler ve emtialarla ilgili sınıflandırma sorunlarını çözmek için etkili bir yer değildir.

Gensler'in yorumları, Kongre'deki duruşma sırasında Gensler'in netlik eksikliği konusundaki sorgusuyla desteklenen kripto topluluğundan eleştiri aldı. Bu arada ABD'li düzenleyiciler, Avrupa Birliği'nin Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) düzenlemesini kabul etmek üzere oy kullanmasının ardından yeni bir endişe dalgasıyla karşı karşıya. MiCA, dijital kripto varlık hizmet sağlayıcıları için ilk kapsamlı kurallar olarak lanse ediliyor.

Read Entire Article