Eski SEC Yöneticisi Ripple (XRP) Yatırımcılarını Korkuttu: Hazır Olun!

2 years ago 97

 SEC-Ripple (XRP) davası devam ederken, önde gelen isimler ve uzmanlar davanın sonucuna dair çarpıcı tahminlerde bulunuyor.

Kazanan Taraf, SEC Olacak!

Eski bir Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yöneticisi, devam eden SEC-Ripple (XRP) davasında kaybeden tarafın SEC olmayacağını düşünüyor. SEC'in İcra Dairesi eski başkanı Robert Cohen, geçtiğimiz günlerde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun davayı kazanmak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Cohen, mahkemenin Ripple lehine karar vermesi durumunda SEC'in itiraz için federal menkul kıymetler yasalarına baş vuracağını ifade etti. Ripple-SEC davası, kripto para endüstrisindeki en büyük davalardan biri olarak tanımlandı. Davanın sonucunun, ABD'deki kripto para düzenlemelerinin statüsünün önemli bir belirleyicisi olması bekleniyor.

Uzmanlara göre, davayı Ripple'ın kazanması, SEC'in kripto para endüstrisi için daha net düzenlemeler oluşturmasını sağlayacak. Bununla birlikte, Ripple davayı kaybederse, 20.000'den fazla kripto para biriminin menkul kıymet olarak sınıflandırılacağı ve Ripple ile aynı muameleye tabi olacağı anlamına gelir. Bu yüzden, tüm sektör davanın sonucunu merakla bekliyor. Cohen, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun federal menkul kıymetler yasalarının tüm gücünü kullanacağını öngörüyor. Yönetici, SEC tarafından kripto para şirketi Blockvest LLC'ye karşı açılan önceki bir davaya atıfta bulundu. Mahkeme, kurumun 27 Kasım 2018'de Blockvest'e karşı ihtiyati tedbir talebini reddederken, SEC ilk kez bir kripto par şirketine karşı ilk yenilgisini yaşamıştı. Ancak Blockvest'in zaferi, SEC'in mahkeme kararının kısmen yeniden değerlendirilmesini talep eden bir sonraki hamlesiyle kısa sürdü.

SEC, Kaybetmeyi Sevmiyor

Üç aydan kısa bir süre sonra mahkeme, SEC'in yeniden değerlendirme talebini kabul etti. Bu kez mahkeme, başlangıçta görmezden geldiği yeni belgeleri ve kanıtları incelemeye aldı. SEC, sonunda kripto şirketlerine karşı davayı kazandı. SEC, yasal gücünü farklı boyutlarda kullanma eğiliminde. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun, eski Kurumsal Finansman Direktörü tarafından yapılan konuşmayla ilgili dahili belgeleri korumaya yönelik kararlılığı mahkeme sürecinin uzamasına neden olmuştu.

Belgeleri Ripple'a teslim etmesi emredilmesine rağmen, SEC, belgelern gizli tutulması için elinden geleni yapmıştı. Analistlere göre, XRP fiyatının geleceği davadan gelecek sonuca bağlı. SEC davası sonrası birçok borsadan delist edilen XRP, büyük darbe aldı.

Read Entire Article