Eski TikTok Yöneticisi Kolları Sıvadı, Blockchainde Yükselmeye Hazır!

2 years ago 95

Eski TikTok yöneticisi Blockchain Oyun Projesi Başlattı. TikTok'un eski yöneticisi Jason Fung, kurucu ortak olarak hizmet vereceği bir oyun girişimi ile blockchain alanına giriyor.

5 Temmuz'da yapılan açıklamaya göre, iki ay öncesine kadar TikTok'un oyun birimi başkanı olarak çalışan Fung, Meta0 adlı girişiminin blok zinciri oyun alanındaki bazı boşlukları, özellikle altyapı ayrımcılığını çözmeyi amaçladığını belirtti.

Eski Yöneticiden Açıklama Geldi

Jason Fung yaptığı açıklamada;

"Şu anda, oyunlarında NFT'ler veya blok zinciri uygularken herhangi bir geliştiriciye bakarsanız, Polygon veya Solana veya Binance Akıllı Zincir olsun, tek bir blok zinciri seçmeleri gerekir. Ancak daha birlikte çalışabilir bir seçenek hayal edin.”

Fung, altı üyeli şirketin şimdiye kadar ilk finansman turunu kapattığını iddia etti.

Blockchain Oyunlarına Artan İlgi

İlginç bir şekilde, Fung'un yeni oyun blok zinciri şirketi, TikTok'un Tencent gibi rakipleri yakalamak için oyun sektörüne girişini artırmasıyla geliyor.

Blockchain oyunlarına olan ilgi, oyuncuların, Tencent gibi teknoloji devlerinin yasaklamayı taahhüt ettiği NFT'ler gibi öğelerin ticaretini yaparken çevrimiçi olarak oynayabileceği bir ortamı yaratmayı hedefliyorlar.

Yine Jason Fung şunları söyledi:

“Oyun geliştiricileri için bir protokol oluşturduk ve oyun geliştirmelerinde esnek, blok zincirinden bağımsız bir yaklaşım izliyoruz. Geliştirmekte olduğumuz bir protokolle geliştiriciler, farklı blok zincirlerinin oyundan yararlanan güçlerini kolayca oluşturabilir ve kullanıcıya NFT'lerini çapraz zincir aktarma esnekliğine izin verebilir."

Fung, Konu Hakkında Deneyimli

Fung'un TikTok'taki görev süresi boyunca, Çin merkezli ByteDance'in sahibi olduğu şirket, uygulamada mini oyunlar barındırma gibi yeni denemeler yapmanın yanı sıra oyun içeriğini genişletti.

Ayrıca, şirket 4 milyar dolarlık oyun stüdyosu Moonton'u satın aldı. ByteDance'in girişimleri, firmanın mobil oyun segmentinin 12 ay içinde 1 milyar doların üzerinde gelir elde ettiğini gördü.

Oyunun potansiyeline rağmen, Tencent, Sony ve Microsoft dahil olmak üzere alandaki önde gelen oyuncular, programlarına blok zinciri dahil etmediler.

Read Entire Article