ETF’lere Bir Başvuru Daha: Bu Dev Şirket Kartları Yeniden Dağıtabilir!

2 years ago 81

Bir Amerikan çok uluslu finansal hizmetler şirketi olan Charles Schwab, bireysel ve kurumsal müşterilere bankacılık, danışmanlık ve varlık yönetimi hizmeti vermesiyle tanınıyor. Charles Schwab, geleneksel piyasalarda önemli bir rol oynamakla beraber, kripto para birimi ekosisteminin de söz hakkı sahibi olmak istiyor ve kripto para borsa yatırım fonu (ETF) başlatma başvurusunda bulunuyor.

 Geleneksel Finans ve Kripto Birleşmesi

Bu yatırımla beraber Charles Schwab, kripto para birimlerinin kullanımından fayda sağlayabilecek yatırımları takip etmeyi amaçlıyor. Şirket, fon varlıklarının %80’ini Schwab Kripto Ekonomi Endeksi’nin hisse senetlerine koymayı planlıyor.

Ayrıca Charles Schwab, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerine yatırım yapmayacağını da bildiriyor. Amerika Birleşik Devletlerinde birçok alanda ETF’ler hali hazırda bulunuyor. Ancak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para birimlerinin değerini izleyen bu dijital değerlere henüz yeşil ışık yakmıyor ve birçok gelen teklifi de reddediyor.

2022’e girilirken Charles Schwab CEO’su Walt Bettinger, ETF alanına girileceği konusunda sinyalleri vermişti ve kripto para sektöründe bu alanın önemini vurgulamıştı. Bettinger, kripto para birimi piyasasının Charles Schwab gibi güçlü şirketlere ihtiyacı olduğunu söylüyor ve ETF’ler için sektörde ciddi anlamda boşluklar olduğunun altını çiziyor.

Finans Müşterileri ve Kripto

Ayrıca Bettinger, kripto para birimlerinin henüz bir düzenleyici netliğe ulaşmaması kaynaklı bazı endişelerinin de olduğunu dile getiriyor. Tüm bunlara ek olarak Charles Schwab yatırımcı hizmetler başkanı Jonathan Craig, Schwab müşterilerinin yaklaşık %16’sının kripto para birimlerine yatırım yapmayı planladığını da iletiyor. 2021 yılında Bitcoin (BTC) ve diğer kripto birimlerinin benimsenmesinin giderek artmasıyla Schwab gibi dev finans şirketlerinin ilgi odağı olması artık kaçınılmaz oluyor. Dünyada direkt olarak kripto para birimlerine veya ETF’lere ilgi giderek artıyor.

Read Entire Article