Ethereum Almak Mantıklı Mı? ETH Fiyat Tahminleri!

2 years ago 96

En büyük altcoin son birkaç günde değerini çift haneli oranda artırdı. Peki artık dibi buldu diyebilir miyiz? Kripto para yatırımcıları dip ve tepe konusunda en uçları hedeflediği için büyük ölçüde zarar ediyor. O halde yatırımcılar nasıl pozisyon almalı? Güncel fiyat beklentileri ve devam eden yükselişin boyutuyla alakalı tahminleri ele alıyoruz.

Ethereum (ETH) Yorum

2022 yılı Ethereum sahipleri için pek karlı geçmedi. Altcoin 897 dolar seviyesindeki dibinden şimdilik %36 yükseldi. Ancak, son sekiz ayda fiyatı önemli ölçüde değer kaybetti. İkinci en büyük kripto para birimi, yazı hazırlandığı sırada 1.200 doların üzerinde işlem görüyor ve günlük %7 değer kazandı. Bu biraz rahatlama getirse de genel senaryo tamamen farklı bir tablo çizdi. Ethereum, tüm zamanların en yüksek seviyesinden (ATH) yaklaşık %80’lik bir düşüş gördü.

En büyük kripto para birimi Bitcoin’e kıyaslar ETH hakimiyetini bile düşüren bu geri çekilme piyasadaki genel riskten kaçınma duyarlılığının bir yansımasıdır. BTC fiyatı düşerken piyasa hakimiyetinde artış oluyor ve Ethereum için tam tersini görüyoruz.

Ethereum Almak Mantıklı Mı?

Glassnode'a göre fiyatta yaşanan bu son yükseliş geçici olabilir. Son raporda şunları yazıyordu;

“BTC hakimiyeti, tarihsel olarak ETH'nin önümüzdeki aylarda daha düşük performans göstereceğine işaret eden sermaye akışlarının büyük kısmına hükmediyor”.

Buna ek olarak hem ETH hem de ETH 2.0 için MVRV önemli dezavantajlar yaşadı. Dengenin çok altında negatif sapmalara ulaştı ve şu anda piyasanın toplam (-%33) gerçekleşmemiş bir kayba sahip olduğunu söylüyor. Stake edilen ETH başına ortalama fiyat, mevcut spot fiyatın iki katından fazla olan 2,4 bin dolar seviyesinde bulunuyor. Bu, ETH 2.0 stake edenlerinin %55 oranında gerçekleşmemiş zarara sahip olduğunu gösteriyor. Bu, ortalama ETH yatırımcısına kıyasla daha kötü bir orandır.

Elbette, bu metrikler, sabrı tükenmekte olan sahipler arasında artan korkuya katkıda bulundu. Analitik platform Santiment'e göre, ETH son yaşadığı dalgalanmalara rağmen yatırımcıları endişelendirmeye devam ediyor. Santiment yorumu bireysel yatırımcılardan balinalara kadar ETH sahiplerinin davranışlarını temsil ediyordu. Açıkçası, her türlü ETH sahibi sabrını kaybetti.

Bununla birlikte, geçmişte hakim olan ayı piyasalarına bakılmaksızın, ETH iyi bir şekilde toparlandı. Şimdi, “Merge” yaklaşırken Ethereum’un kritik seviyeleri aşarak 897 doları dip olarak işaretlemesi umuluyor. Peki bireysel yatırımcılar 800 dolarlı seviyeleri beklemeli mi? Uzun vadede ATH bölgesini hedefleyen yatırımcılar için mevcut fiyatlar ile 800 dolar bölgesinin çok ciddi bir kazanç farkı olmayacaktır. Özellikle Ethereum’un tekrar üç haneli bölgeyi ziyaret etmeme ihtimalini de akıllarda bulundurursak güncel fiyat cazip bile olabilir.

Elbette kripto para piyasalarındayız ve fiyatın yönüyle, dibin derinliğiyle alakalı çok kesin konuşmak her zaman yanıltıcıdır. Yatırımcıların kendi risk profillerine göre hareket etmesi ve farklı uzmanların, yorumcuların görüşlerinden arındırılmış bir kararla portföylerini şekillendirmesi daha kazançlı olur.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article