Ethereum’da Ayı Piyasası Mı Yaşanıyor: ETH’de Düşüş Ne Kadar Sürecek?

2 years ago 355

Ethereum’un değer grafiği giderek düşüyor. Uzmanlara göre Ethereum’un (ETH), daha fazla değer kaybetmeye devam ederse, Temmuz 2021’den bu yana en düşük değerine ulaşacağı tahmin ediliyor.

ETH’nin değeri 24 Ocak’ta altı ayın en düşük seviyesi olan 2.159 dolara düştü. Daha sonrasında 2.724 dolara kadar yükseldi. Bununla birlikte analistler, bu fiyatın 2.000 dolara düşebileceğini yani mevcut seviyelerden %17 oranında düşebileceği bir ayı bayrağı grafiği oluşturduğunu söylüyor.

Ayı bayrağı, geçici duraklama sona erdikten sonra, düşüş trendinin uzamasına işaret eden bir mum grafiği formasyonudur. Bu düşüş yaşanırken değer, bayrak direği olarak adlandırılan önceki dip seviyeye kadar düşme eğiliminde oluyor. Ethereum’un önümüzdeki aylarda 2.000 dolara gerilemesi ihtimali, Bitcoin’e (BTC) ve makroekonomik faktörlere karşı savunmasızlığı nedeniyle daha da artıyor. Uzmanlara göre Ethereum ile Bitcoin arasındaki pozitif korelasyon verimliliği son 30 gün içinde 0.92’e ulaştı. Başka bir deyişle, Ethereum, Ocak 2022’de BTC fiyat trendlerini %92 doğrulukla takip ediyor.

Ethereum Neden Düşüyor?

 

Söz konusu düşüş eğiliminin ana sebebi, Fed’in yatıştırıcı politikası olduğu düşünülüyor. Analistler, Fed’in ayda 120 milyar dolarlık COVID-19 teşvik programını Mart ayı başına kadar tamamen geri çekmesinin ve bunun ardından gösterge oranlarını sıfıra yakın seviyelerinden yükseltme kararının kripto piyasasına ciddi bir zarar verdiğini düşünüyor.

Nobel ödüllü bir ekonomist Paul Krugman, yatırımcıları uyarıyor:

“Bana sorarsanız, Subprime’da yapılan hatalar yapılıyor. Halkı kimsenin anlamadığı finansal ürünlere karşı koruyamadılar ve birçok yatırımcı bunun bedelini ödeyebilir”

ETH İlerleyen Süreçte Yükselir Mi Düşer Mi?

Birçok analist, Ethereum’un 2022’de yükselmesini öngörüyor.

Örneğin, milyarder yatırımcı Mark Cuban, Ethereum’un büyüme grafiği açısından Bitcoin’i geçebileceğini belirtiyor.

Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Fed’in daraltma politikalarına rağmen Ethereum’un 2022’de 5.000 dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Read Entire Article