Ethereum’da (ETH) Yenilikler Bitmiyor! Geliştiricisinden Yatırımcılara Müjde!

1 year ago 57

Ethereum'un (ETH) Shapella yükseltmesinin ardından geliştiriciler artık dikkatlerini ağda yakında yapılacak olan diğer güncellemeye yönlendirdi.

ETH'da Yeni Güncelleme!

Yakın tarihli bir geliştirici aramasında, Ethereum geliştiricilerinin Cancun adlı bir sonraki yükseltmeye hazırlandıkları belirtiliyor. Blob işlemlerini uygulamaya odaklanacak olan yükseltmenin son kapsamı tartışma konusu halinde. Ethereum, bilgileri daha verimli bir şekilde işlemek için blob işlemlerini kullanır. Blob işlemleri, verileri işlem yapısından ayırarak, genellikle talimatlarla birlikte depolanan gereksiz bilgileri ortadan kaldırarak daha hızlı işlem yapılmasını sağlar. Ethereum, bu işlemleri test etmek için önümüzdeki hafta beşinci devnet'i başlatacak.

Konu hakkında yapılan açıklamalarda geliştiriciler ayrıca bir zincirin yeniden düzenlenmesi durumunda blob işlemlerinin bloklara nasıl yeniden ekleneceğinden de bahsetti. Biri yürütme Layer’ına yük ekleyecek iki olası çözüm önerildi. Ayrıca konunun karmaşıklığı nedeniyle, gelecek toplantılarda daha ayrıntılı olarak inceleneceği belirtiliyor. Ethereum topluluğu, akıllı sözleşmelerin Execution Layer’ın (EL) Beacon Chain durumunun Consensus Layer’ına (CL) erişmesine izin veren EIP 4788 de dahil olmak üzere yükseltme için çeşitli değişiklikler yapmayı düşünüyordu. Ek olarak, doğrulayıcı listesindeki ani artışı azaltmak için doğrulayıcı dizin numaralarını yeniden kullanacak olan EIP 6914 de değerlendirilmekte. Ancak EIP 6914, zorluğu nedeniyle Cancun'dan sonra bir sonraki hard fork'a erteleneceği açıklandı.

ETH'a İlgi Sürüyor!

Öte yandan başka bir güncelleme olan PR 3175, kesik doğrulayıcıların çıkış kuyruğundayken blok önermesini engelleyecek. Bu özellik, yüksek arıza modlarına karşı koruma sağlar. Son olarak geliştiriciler, CL'de SSZ'de (Basit Serileştirme) biçimlendirilmiş, ancak EL'de farklı şekilde kodlanmış blob işlem türlerini düğümlerin nasıl işlemesi gerektiğini ele alan EIP 6493'ten bahsetti.

Ethereum'daki stake etme faaliyetiyle ilgili olarak, para yatıranların sayısının ağdaki stake edenlerin sayısından daha fazla olduğu gözlemlendi. Bu da insanların Ethereum'un geleceğine hala inandığını gösterebilir. Ethereum ağındaki doğrulayıcıların sayısı da artmaya devam etti. Staking Rewards, %1,15'lik bir artış bildirdi ve toplam doğrulayıcı sayısını yazının kaleme alındığı tarihte 561.655'e çıkardı.

Read Entire Article