Ethereum’da “The Merge” için Merakla Beklenen Tarih Açıklandı!

2 years ago 89

Week in Eth News'in kurucusu Evan Van Ness, paylaştığı bilgilerle en büyük altcoin Ethereum'da merakla beklenen The Merge güncellemesi için ilk kez net tarih verdi.

Güncelleme 19 Eylül'de Geliyor

Evan Van Ness, çeşitli testnet lansmanlarının ardından The Merge güncellemesinin 19 Eylül'de yayınlanacağını iddia etti. Geçmişte aynı hesap, Ethereum'un Eylül sonunda yeni güncellemeye geçeceğini belirtse de net tarih vermekten kaçınıyordu. Hesap, ağdaki güncellemelerin merkeziyetsiz yapısının göz önünde tutularak, güncellemenin gecikmeli veya beklenenden ‌daha erken gelebileceğine dair uyarıda bulunuyor.

Planlama listesine göre, kullanıcılar, 27 ve 28 Temmuz'da Goerli/Prater istemcilerinin gelmesini, Goerli testnet'teki The Merge güncellemesinin 11 Ağustos'ta ve Bellatrix güncellemesinin Eylül başında PoW'u kapatmasını ve 19 Eylül'de Ethereum'un The Merge güncellemesi için hazır hale getirmesini bekleyebilir.

The Merge Nedir?

The Merge, Ethereum'un tarihinde en çok beklenen ve önemli güncellemelerden biridir, çünkü ağın gelişim sürecini değiştirecek ve eski iş kanıtı (Proof of Work) algoritmasını geride bırakarak hisse kanıtına (Proof of Stake) tam bir geçiş yapılmasını sağlayacak. Güncelleme, Ethereum Blockchain'inin mevcut yürütme katmanının yeni fikir birliği katmanı olan Beacon Chain ile bağlantısını temsil ediyor.

Ethereum'un güncellenmiş sürümü, yoğun enerji kullanımına neden olan madenciliği sonlandırılacak ve stake edilmiş ETH kullanarak ağın güvenliği sağlanacak. Güncelleme, Ethereum'u çevre dostu hale getirmenin yanı sıra, ağın güvenliğini, ölçeklenebilirliğini ve sürdürülebilirliğini artırmak için tasarlandı. Özellikle 2021'deki boğa koşusu ağa yüksek yük bindiği dönemlerde kullanılamaz hale geldiği ve toplu bir benimseme için henüz hazır olmadığını gösterdi. Bu nedenle kullanıcıların ağı daha düşük işlem ücretleri ile kullanmasına izin veren Layer 2 ağlarının yıldızının parladığına tanık olundu.

Read Entire Article