Ethereum’da Toparlanma Belirtileri: İşte Güncel Zincir Üstü Veriler ve Analist Yorumları!

2 years ago 90

Yatırımcılar Dikkat! Teknik Göstergeler Ethereum'da (ETH) Bu Seviyeyi İşaret Ediyor

Haziran ayının başlarında yaşanan sert düzeltmenin ardından altcoin'ler, Ethereum (ETH) liderliğinde toparlanmaya başladı.

Balinalar, Satmıyor!

Ethereum, 200 haftalık hareketli ortalamasında, yani 1.200 dolarda güçlü destek bulurken, ETH fiyatı haftalık grafikte %13'ten fazla artış kaydetti. ETH, %1.2 düşüş ve 148 milyar dolar piyasa değeri ile 1.224 dolardan işlem görüyor. ETH'deki toparlanma  ortaya çıkan büyük miktardaki kısa tasfiyelerin ortasında geliyor. CoinGlass verilerine göre, geçen Cuma günü 60 milyon dolardan fazla açığa satış gerçekleşti. Genesis Trading'den Ainsley Toleb, Gordon Grant ve Noelle Acheson şunları yazdı:

Cuma günü  opsiyon süresinin dolması nedeniyle yüksek volatilite meydana geldi. Daha sonra, ETH, toparlandı ve fiyat hareketinde beklenmedik bir istikrar ortaya çıktı.

Geçen haftaki güçlü toparlanmanın ardından, Ethereum için bazı kar elde etme işaretleri görüldü. Zincir üstü veri sağlayıcı Santiment şunları bildirdi:

Ethereum hafta sonu iyi bir toparlanma yaşadı ve geçen hafta %30 arttı. Görünüşe göre bu orta büyüklükteki sıçramadan oldukça fazla kar elde ediliyor. Düşük balina aktivitesi satışların balinalardan gelmediğini gösteriyor.

Uzun Pozisyonların Sayısı, Artıyor

Kripto para piyasası, yüksek enflasyon ve Fed’in faiz artırımları nedeniyle ağır darbe aldı. Uzmanlar, ayı piyasasının tahmin edildiğinden daha uzun sürebileceğini iddia ediyor. Mayıs ayının başından bu yana Bitcoin (BTC) sert düzeltmelerden geçerken, ETH açık pozisyonları düşüşte, uzun pozisyonlar ise yükselişte. Datamish'ten gelen verilere atıfta bulunan kripto para analisti Colin Wu şunları söyledi:

Mevcut Bitfinex ETH kısa pozisyonu 19.132.4 adet. 9 Mayıs'tan bu yana Bitfinex ETH açık pozisyonları, toplam 243.000 ETH düşüşle düşmeye devam etti; Uzun pozisyonlar, 245.000 ETH artışla yükselmeye devam etti.

Ethereum, yılın başından bu yana büyük bir düşüş yaşadı. Lider altcoin, bugüne kadar zirvesinden %60'tan fazla değer kaybetti. Şu anda, Ethereum’un en önemli sorunu hız ile ilgili. Bu kritik problem, ağda tıkanıklığa, yavaş işlemlere ve yüksek işlem ücretlerine yol açıyor. Tüm bunlar, Ethereum’un işlemleri doğrulama biçiminden kaynaklanıyor. Ethereum, şu anda iş kanıtı yönteminden hisse kanıtı yöntemine geçiş sürecinde. Ethereum’un büyük güncellemesindeki bu adıma ”Birleştirme” adı verilir. Bu önemli güncelleme, bu yaz gerçekleşecek. Analistlere göre, daha hızlı, daha ucuz bir Ethereum, açıkçası daha fazla kullanıcı ve yatırımcıyı çekebilir. Birleştirme sorunsuz hayata geçerse, Ethereum’un fiyatının ivme kazanması kaçınılmaz.

Read Entire Article