Ethereum Daha Fazla Düşecek Mi: ETH’da Düşüş Senaryosu!

2 years ago 98

Hafta sonu boyunca yaşanan büyük düşüşün ardından piyasa değeri bakımından en büyük altcoin olan Ethereum yaklaşık %30 değer kaybetti ve 1.250 dolarlık önemli seviyenin altına geriledi. Son 24 saatte de ETH’nin %16’dan fazla değer kaybetmiş olması dikkatleri çekiyor.

Ethereum’da Düşüş Senaryosu

Elde edilen verilere göre ETH, geçen yılki en düşük seviyelerine geriledi ve kripto para biriminin en son bu seviyeleri gördüğü tarihin Ocak 2021 olduğu ifade ediliyor. Bunun yanında Bloomberg uzmanları, Ethereum için bir sonraki hedef olarak 1.000 dolarlık alanı belirterek ETH grafiğindeki baş-omuz modeline işaret ediyor. Bununla birlikte, Ethereum’da 913 dolar civarında destek bulabileceği ifade ediliyor.

Dolayısıyla analistlerin yakın vadede ETH için daha fazla düşüş bekledikleri görülüyor. Buna ek olarak popüler ve tecrübeli analistlerinden Peter Schiff hafta sonu yaptığı açıklamalarda lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 20.000 dolara ve ETH’un 1.000 dolara gerilemesini beklediğini ifade etmişti. BTC şu anda 24.000 dolarlık önemli desteğin altında işlem görüyor.

ETH’daki Ani Düşüş

Bunlara ek olarak Bianco Research LLC'nin başkanı Jim Bianco ve Cubic Analytics'te kıdemli bir analist olan Caleb Franzen de Ethereum'un şu anki düşüşü hakkında Twitter’dan açıklamalarda bulundu. Franzen yaptığı açıklamalarda, ETH'nin BTC karşısında düşmeye devam etmesini beklediğini belirtti.

Arka arkaya gelen önemli negatif haberler Bitcoin ve altcoin fiyatlarını etkilemeye devam ederken analistler enflasyon sebebiyle kripto para birimlerinde bir süre daha düşüşlerin devam edebileceğini ya da en azından rallinin bir süre daha başlamayacağını düşündüklerini ifade ediyor.

Bu durumda yatırımcıların eğer kayıplar varsa zararda satış yapmamaları ve trendin döneceği dönemi beklemeleri tavsiye ediliyor. Ancak bu noktada yatırımcıların tamamen risk kontrolü ile ilerlemesinde ve belki de şu an da kaldıraçlı işlemlerden uzak durmasında fayda olabilir.

Read Entire Article