Ethereum (ETH) Bölünmesi Neden Bir Fırsat? Hangi Borsalar Destekleyecek?

2 years ago 102

ETH fiyatı 2.000 dolarlık direnç bölgesinin altına düştü ancak haftalık bazda önemli kazanımlar elde etti. Peki yaklaşan Ethereum birleşmesinin getireceği altcoin bölünmesi yatırımcılar için nasıl bir fırsat olacak? Hangi borsalar bu bölünmeyi destekleyecek? Kral altcoin için önemli fiyat katalizörü olabilecek bu gelişmeyi iyi okumak gerekiyor.

Ethereum (ETH) Bölünmesi Bir Fırsat

Eylül ayının ortasında yapılması planlanan (15-16 Eylül) Merge (birleşme) kral altcoinin artık tamamen PoS konsensüs mekanizmasıyla çalışmasını sağlayacak. Bu güncellemenin getireceği birçok fayda var. Öncellikle AB ve ABD’de çevresel endişeler nedeniyle enerji yoğun madencilik tepki çekiyor. Hatta Bitcoin madenciliğinin ilerleyen süreçte kısıtlanması ve diğer tedbirler bile konuşuluyor. Ethereum’un Merge ile PoS’a geçişi artık ekran kartıyla madenciliği ETH için rafa kaldıracak. 32 ETH ve katları stake yapan doğrulayıcılar madencilik gelirini bölüşecek. Böylece yakın gelecekte büyüyebilecek PoW FUD’undan da arındırılacak.

İkincisi, Ethereum işlem ücretlerinde yaşanacak düşüştür. Elbette ücretler hemen düşmeyecek ancak Vitalik Buterin, Merge sonrasında ücretlerin 0,02 dolara kadar düşebileceğini söyledi. Bu durum ağ aktivitesinde daha fazla artış ve ETH talebinin artmasına neden olacak.

Üçüncü ve belki de kısa vadede en önemli şey ağın bölünecek olmasıdır. Ethereum ağı bir çatallama yaşayacak. Tek bir yolun ikiye ayrıldığını düşünün ikisi de kullanılabilir durumda. Ethereum (ETC çatalı vs daha önce olmuştu) iki yol ayrılacak topluluğun önemli kısmı PoS yolundan giderken kabaca %6’lık kısmı PoW (eski ağ) yolunda devam edecek. Yol ayrılmadan önce kaç ETH varsa, çatallama sonrasında 2 yolda da aynı miktarda Ethereum olacak.

PoS yolundaki Ethereum (ETH) asıl ağ varlığı olarak (topluluk desteği burada olduğu için) ETH ismiyle yoluna devam edecek. Fakat PoW tarafındaki ETH’nin ismi ETHPoW olarak değişecek. IntoTheBlock tarafından paylaşılan rapora göre Ethereum pazar payının %6’sını bu ETHPoW temsil edecek. Yaklaşık 114 dolarlık bir değerle ETHPoW satışlarının başlaması bekleniyor. Merge sırasında ETH tutan yatırımcılara 1:1 oranında ETHPoW verileceği için iki önemli durum var.

  • Merge öncesi tahmini 114 dolara satabilecekleri ETHPoW için yatırımcılar ETH alabilir. Bu durum fiyatı yukarı çeker. (BCH örneğinde BTC fiyatının yaşadığı artış gibi)
  • Ethereum sahipleri airdrop olarak aldıkları ETHPoW’ları satarak daha fazla ETH alabilir.

Peki ETHPoW almak için hangi borsaları kullanmak gerekiyor? Huobi, Poloniex ve BitMEX desteğini açıkladı. Yani buraya ETHPoW göndererek satış yapabileceksiniz veya ETH varlıklarınızı burada tutarak airdrop alabileceksiniz.

Eylül ayı büyük ihtimalle ETH için hareketli geçecek bu durum altcoin piyasalarını da olumlu etkileyebilir.

Ethereum (ETH) Fiyat

Bir numaralı altcoin hafta boyunca %12 kazanç elde etti. Bunun da ötesinde, 30 günlük kazançlar %60’ı aştı. Ancak ETH fiyatı şimdilik 2.000 dolar direncinin altında alıcı buluyor. Bitcoin de 25.200 dolara ulaştıktan sonra bir miktar geri çekildi ve 25.000 doların altına düştü. Bu hafta yaşanacak gelişmeler piyasaları olumsuz etkilemezse şimdilik yeniden direnç testlerine müsait bir ortam var gibi görünüyor.

Lunar Crush'a göre, Ethereum, en iyi kripto para birimleri arasında sosyal hacim bakımından dikkat çekiyor. Sosyal aktivitedeki hızlı artış, Ethereum'un sosyal hacim metriğinde görülebilir. Aşağıdaki tabloya göre, Ethereum'un son birkaç hafta içinde düzenli olarak yüksek bir endeks değerini nasıl koruduğunu görebiliriz.

Analitik firması Glassnode'a göre, ETH 2.0 sözleşmelerindeki toplam değer, 14 Ağustos'ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 13.302.229 ETH'ye ulaştı. Bu, Ethereum'un tüm zamanların en yüksek profilli yükseltmesine kripto topluluğunun artan güvenini yansıtıyor. Birçok analist bu güncellemenin fiyata ciddi etkisi olmasını bekliyor.

Read Entire Article