Ethereum (ETH) En Sonunda Bitcoin’i (BTC) Geçti Ama…!

2 years ago 95

Ethereum (ETH), The Merge güncellemesi öncesinde opsiyonlar ticaretindeki faaliyeti ile tarihinde ilk kez Bitcoin'i (BTC) geçerek adeta çiçek açıyor. Bu, teknik olarak ETH'nin BTC'yi ilk kez geçerek piyasa hakimiyeti dışında en büyük kripto parayı gölgede bırakmasını yansıtıyor.

Opsiyonlar Ticaretinde ETH'nin Yükselişi

Ethereum opsiyonlarındaki açık faiz 8.2 milyar dolara ulaşırken, Bitcoin opsiyonlarındaki açık faiz 5.4 milyar dolar civarında bir noktada seyrediyor. İki varlık arasındaki bu denli yüksek boşluk, Bitcoin fiyatının kripto para piyasalarının ikinci en büyük kripto para kadar volatilite göstermemesi ve fiyatını çevreleyen herhangi bir büyük haber olmamasıyla doğrudan bağlantılı.

Kripto para sektörünün tarihi güncellemelerden biri olacak olan The Merge güncellemesine yaklaştıkça ETH'nin BTC karşısındaki yükseliş eğiliminin devam etmesi söz konusu olacak gibi duruyor. Ethereum ve hatta Ethereum Classic (ETC) ile ilgili türev ürünler üzerindeki ticaret hacminin de kullanıcıların yapacağı bahislerle artması bekleniyor.

Vadeli İşlemler

Bitcoin opsiyonlarındaki düşen hacme ek olarak, vadeli Ethereum işlemlerindeki açık faiz de türev piyasalarına bakarken mutlaka göz önünde bulundurulması gereken bir diğer faktör konumunda. Opsiyonlar yaygın olarak kullanılan bir ticaret aracı olsa da, bireysel trader'lar ve yatırımcılar, spot varlıklar yerine kripto paralara yatırım yapmak için vadeli işlemleri tercih etmektedir.

Vadeli Bitcoin işlemlerindeki ticaret hacminin yedi günlük hareketli ortalaması, 2020'nin Aralık ayından bu yana görülen en düşük seviyeye gerilemiş durumda. Bu da yatırımcıların ve trader'ların en büyük dijital varlıkla ya ilgilenmediği ya da ilk kripto paranın öngörülebilir gelecekte hangi yönde hareket edeceğinden emin olmadıkları anlamına geliyor.

Ethereum, yazım sırasında ağırlıklı olarak Bitcoin'in fiyat hareketlerini takip ediyor olsa da daha fazla volatilite gösteriyor. The Merge güncellemesine bir aydan daha kısa bir süre kala en büyük altcoin'in fiyatı 2 bin doların altında, bin 879 dolardan işlem görüyor. BTC ise yazım sırasında günlükte kaydettiği yüzde 1,12 düşüşle 23 bin 767 dolardan alınıp satılıyor. Öte yandan küresel piyasalar ve kripto para piyasalarında yatırımcıların gözü bugün TSİ 21.00'da açıklanacak olan Fed tutanaklarına çevrilmiş durumda.

Read Entire Article