Ethereum (ETH) Hangi Seviyeye Düşebilir? Altcoinler Yükselecek Mi?

2 years ago 97

Bitcoin (BTC) aylık kapanışa yaklaştıkça olumsuz gelişmeleri çok daha sert biçimde fiyatlıyor. En büyük kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada 19.000 dolar seviyelerinde alıcı buluyor, ancak geri dönüş için erken olabilir. Peki en büyük altcoin olan Ethereum da son durum ne? ETH fiyatı bugün 3 haneye kadar düştü ancak hızla 1.000 doların üzerine çıktı.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) grafiği, geçen haftaki toparlanma rallisini baltalayan beş günlük bir kayıp serisi gösteriyor. Ayrıca, 1.000 dolarlık psikolojik bölge bugün ihlal edildi. Mayıs başından Haziran ortasına kadar yaşanan sert düşüş, ETH/USDT paritesini 896,6 dolara kadar düşürdü. Bununla birlikte, haftalık mum, son yardım rallisinin ortasında 1100 dolarlık birleşik desteğin ve 0.786 Fibonacci geri çekilme seviyesinin üzerinde kapanmayı başardı.

Bununla birlikte, kripto hedge fonu Three Arrows Capital'in (3AC) tasfiyeye girmesiyle ilgili son haberler, kripto piyasası üzerinde önemli bir satış baskısı yarattı. Sonuç olarak, ETH fiyatı 1272 dolardan geri döndü. V-top dönüşü, altcoini %18,3 oranında düşürdü ve şu anda 1032 dolardan işlem görüyor. Ayrıca, günlük grafikteki ardışık beş kırmızı mum, 1000 dolarlık desteğe meydan okuyan agresif satışı temsil ediyor.

Ethereum (ETH) Fiyat Hedefi

Kısa vadede 1.050 ve 1.000 dolarlık desteklerin altındaki kapanışlar dip destek olarak tanımlanan 880-900 dolar bölgesinin yeniden ziyaret edilmesine sebep olabilir. Bununla birlikte, temkinli hareket etmek isteyen yatırımcılar düşüş eğiliminin teyidi için haftalık kapanışın 1.100 doların altında gerçekleşmesini bekleyebilir. Nisan ayının başından bu yana Bollinger Band göstergesinin orta çizgisi ETH fiyatı için dinamik direnç görevi görüyor. Ayrıca, nötr eğimden yakın zamanda bir geri dönüş, satıcıların gücü elinde tuttuğuna işaret ediyor.

Kısa vadede dip olarak 880 dolar ziyaret edilebilir. Olası bir toparlanma için ilk hedef 1.300 ve 1.424 dolar bölgesi olacaktır. Yatırımcıların aşırı piyasa koşullarına karşı dikkatli olması ve sağlıklı stop noktaları belirlemesi gerekir. Önümüzdeki günlerde FOMC tutanakları açıklanacak ve Bitcoin daha fazla düşüş için güçlü bir bahane bulacak. Bunun dışında ay sonunda yapılacak FED toplantısının da Temmuz ortası itibariyle fiyatı baskılamasından endişe ediliyor.

Bu hafta yaşanan düşüşlerin temelinde, daha önce uyardığımız gibi aşağıdaki olaylar var.

  • Çarşamba günü Powell, Avrupa Merkez Bankası Forumunda konuştu.
  • Bugün çekirdek enflasyon verisi açıklandı.
  • Dün akşam saatlerinde bildirdiğimiz Spot Bitcoin ETF retleri gece 02:00 sularında duyuruldu.

Olumlu gelişme olarak şunları sayabiliriz;

  • OPEC, petrol üretimi konusunda bugün toplanacak. Eğer artırım olursa enerji fiyatları bir miktar düşer ve enflasyona olumlu yansır.
  • ABD 10 yıllıkları 2,98 seviyesine kadar gevşedi.
  • Celsius ve 3AC gibi şirketlerin iflas durumu büyük ölçüde netleşti. Piyasa bu yükten yakından kurtulabilir.
  • Önümüzdeki birkaç gün içinde fiyatı etkileyebilecek büyük bir olumsuz gelişme beklenmiyor. Kısa vadeli bir toparlanma için hava müsait.
Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article