Ethereum (ETH) İçin Korkutan Tahmin! Daniel Cheung Açıkladı!

2 years ago 100

Pangea Fon Yönetimi Kurucu Ortağı Daniel Cheung piyasanın mevcut durumunu Ethereum özelinde değerlendirdi. Ona göre ETH fiyatı mevcut seviyesinden daha fazla düşebilir. Piyasadaki genel durumu ele alan Daniel, yatırımcıların dikkat etmesi gereken detayları açıkladı. Ethereum yatırımcılarını kısa ve orta vadede neler bekliyor? İşte detaylar.

Ethereum (ETH)

Ethereum, büyük bir direnç alanından ret yediği ve Bitcoin yönünü hızla aşağıya çevirdiği için bugün çift haneli kayıp yaşıyor. Kripto paralar kan kaybediyor ve son 24 saat içinde %10'luk bir kayıpla piyasa değerine göre ilk 10'daki ikinci en kötü performansı kaydediyor. Solana (SOL) %13 kayıpla bir numarada yer alıyor.

Pangea Fon Yönetimi Kurucu Ortağı Daniel Cheung'a göre, piyasadaki genel duyarlılık tüm zamanların en düşük seviyesinde görünüyor. Ethereum fiyatı makroekonomik koşullara yenik düşebilir. Cheung, piyasa değerine göre en büyük altcoinin özellikle Invesco QQQ Borsa Yatırım Fonu (ETF) aracılığıyla Nasdaq 100 ile ilişkili olduğunu iddia ediyor. Bu anlamda, kripto piyasası, hisse senedi fiyat hareketlerine duyarlı hale geldi ve onu “hepsinin tek bir büyük makro yatırım olduğu bir piyasa rejimi” haline getirdi.

Ethereum (ETH) Fiyat Tahmini

Analiz, Nasdaq 100'ün "düşecek çok yeri" olduğu için Ethereum'un mevcut seviyelerinden %40'lık bir düşüş görebileceğini iddia ediyor. Bu endeks yalnızca %30'luk bir çöküş yaşadı ve tarihsel olarak %45'e kadar düştü. Cheung, Nasdaq 100'de (teknoloji hisseleri) ve sonuç olarak Ethereum'da yaklaşan olası çöküşün yakın olduğunu düşünüyor. Fiyat hedefi ise 500 dolardır.

Analiz, geleneksel piyasanın ABD Federal Rezervi'ni (FED) yanlış okuduğunu iddia ediyor. Kurum, şu anda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile ölçülen 40 yılın en yüksek seviyesindeki enflasyonu faiz oranlarını artırarak ve bilançosunu piyasaya boşaltarak yavaşlatmaya çalışıyor. Amaç, tüketici talebini azaltmak ve bunun enflasyonu düşürmesini umarak küresel piyasalarda fiyatları düşürmektir. Cheung, piyasa katılımcıları Fed'i hafife alıyor gibi görünüyor ve bu nedenle sonuçlara hazırlıksız olabilir, diyor:

Aslında analiz, ABD'nin zaten bir ekonomik durgunluk içinde olabileceğini savunuyor. Bu, Fed'i piyasaya daha fazla baskı yapması için destekleyebilir ve Ethereum fiyatının daha fazla düşmesine sebep olur.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article