Ethereum (ETH) Kaç Doları Görecek? Pozitif Gelişmeler Var!

2 years ago 87

En büyük altcoin son 24 saatte 1.422 dolara kadar yükseldi. Fiyat yazı hazırlandığı sırada 1.350 dolar seviyesinde. Peki Ethereum tarafında son gelişmeler neler? Kısa ve orta vadede fiyat beklentileri hangi seviyelere işaret ediyor? Bu fiyattan Ethereum (ETH) almak mantıklı mı? İşte detaylar.

Ethereum Stake

Tanınmış bir Çinli madenci ve ETH destekçisi Jiang Zhuoer, Ethereum geliştiricilerinin Eylül ayında birleşmesi beklense de genel olarak erteleneceğini ve Dapp'in uyarlanması gerektiğini iddia etti. Sonunda, Kasım ve Aralık ayları arasında birleşme olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Merge için tarihlerin daha kesin konuşulmaya başlanması Ethereum fiyatını olumlu etkiliyor.

ETH’nin stake faaliyeti etkileyici bir hız kazanmış görünüyor. ETH 2.0 Mevduat Sözleşmesindeki Toplam Değer, 1 ayın en yüksek seviyesi olan 17.888.663.888 dolara ulaştı. Aslında, Mayıs ve Haziran'daki panikten sonra, Curve Finance'te artık daha fazla işlem ETH'yi stETH ile değiştiriyor. Çekimser kalan yatırımcılar yaklaşan birleşme sebebiyle %4 daha ucuza takas edilebilen stETH’ye yoğun ilgi göstermeye başladı. Yakın zamanda yeniden 1 dolara sabitliğin kazanıldığını görebiliriz.

Ethereum Fiyat

ETH fiyatı yazı hazırlandığı sırada 1.313 dolar desteği ile 1.386 dolar direnci arasında sıkıştı. Güncel seviye dirence yakın olduğu için boğaların şimdilik daha güçlü olduğunu düşünebiliriz. Eğer alıcılar güçlü kalmaya devam ederse 1.386 dolar direnci aşılarak 1.400 dolar üzerinde kalıcılık elde edilebilir. Kritik destek seviyesi 1.281 dolar ve yatırımcıların bu seviyeyi yakından takip etmesi gerekir. Pazartesi günü gelecek haber akışı yön belirleyici olacak.

Yükseliş beklentisi kritik destek bölgesi korunduğu sürece devam ediyor ve ilk hedef 1.500 dolar olacaktır. İflas eden şirketlerle alakalı gelecek haberler fiyatı artık etkilemeyebilir. FED tarafından son gelen açıklamalar da bir nebze havayı yumuşatmaya çalışıyor. Onun dışında piyasadaki panik sebebiyle aşırı satışla karşılaşan Ethereum için daha fazla yükseliş alanı bulunuyor. Merge (birleşme) tarihinin Ağustos ayında netleşmesi ETH fiyatını yeniden 2.000 doların üzerine taşıyabilir.

Olağan şartlarda senaryo bu fakat aylardır tecrübe ettiğiniz üzere çok olağandışı günler de yaşadık. Yatırımcıların burada kendi risk analizlerini yapmaları ve pozisyonlarını buna göre almaları menfaatlerine olacaktır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article