Ethereum (ETH) Kurucusundan Geleceğe Dair Detaylı Açıklamalar!

2 years ago 94

Piyasa değerine göre en büyük altcoin olan Ethereum yıllar boyunca güvenilir bir yatırım aracı olarak görüldü. NFT, DeFi, Metaverse ve daha birçok alanda lider konumunu sürdüren Ethereum daha fazlası için mücadele ediyor. Ethereum’un eksi yönleri sebebiyle çok fazla alternatifi doğdu ancak hiçbiri Ethereum kadar popüler olamadı. Yüksek işlem ücretlerine ve ölçeklenebilirlik sorununa rağmen Ethereum zirvedeki konumunu koruyor.

Vitalik Buterin Açıklama Yaptı

Vitalik Buterin, bugün Paris'teki EthCC konferansında Ethereum'un gelecek planlarını derinlemesine ele aldı. Buterin, Ethereum'un Merge ve diğer büyük güncellemelere hazırlanırken kısa vadede bazı düşüşler yaşasa veya yaşayacaksak olsa da uzun vadede yatırımcılarını mutlu edeceğini düşünüyor. Ethereum son derece büyük bir sistem ve ağı kapatmadan böylesi büyük bir yükseltmeyi gerçekleştirmek oldukça zor. Daha önce bu süreç çalışan bir aracın motorunu değiştirmeye benzetilmişti. Tam olarak böyle, en ufak bir hata telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir. Bu sebepten PoS geçişi öncesinde oldukça uzun süren detaylı testler yapılıyor.

EthCC'nin beşinci etkinliği bu hafta Paris'te gerçekleşiyor. Üç günlük etkinlik, Lens Protocol, Polygon, Optimism ve UMA gibi Ethereum ekosistemindeki projelerden çeşitli konuşmacıları ağırladı.

Ethereum Yol Haritası

Ethereum 4 aşamada birçok yönden daha iyi hale gelmesi için yükseltiliyor. Bunlar The Merge, The Surge, The Verge, ve The Purge’dür.

  • Merge: Ağın 19 Eylül tarihinde gerçekleştirmeyi planladığı birleşmedir. Ethereum ağı iş kanıtı konsensüs mekanizmasından PoS’a (hisse kanıtı) geçecek. (Madencilerin çevreye verdiği zarar vs tartışmalarından da Ethereum kurtulmuş olacak)
  • Surge: Trafiği dağıtarak ana zincirdeki tıkanıklığı azaltması beklenen 64 parça zincirinin eklenmesini ifade eder.
  • Verge: Ağın daha merkezi olmayan hale gelmesini sağlayacak.
  • Purge: Ağı düzene sokmak için geçmiş verileri kaldırmayı içerir.

Buterin, EIP-3675 olarak da bilinen Proof-of-Stake yükseltmesine atıfta bulunarak, Birleştirmenin ardından Ethereum'un kabaca "%55 tamamlanmış" olacağını söyledi. Buterin'in vurguladığı bir diğer önemli protokol yükseltmesi, yürütme istemcilerinde geçmiş verileri depolamaya odaklanan bir teklif olan EIP-4444 idi.

“İnsanlar ölçeklenebilirliğe değer verdiğinden, her şeyi depolamak için düğümlere güvenemezsiniz.”

Buterin, çeşitli değişiklikler uygulandığında, Ethereum'un potansiyel olarak saniyede 100.000 işlemi (bugün gerçekleştirdiği 15 işlem yerine) işleyebileceğini ve ağ daha ölçeklenebilir hale geldikçe rakiplerinden (layer2 çözümleri) üç kat daha ucuz olabileceğini söyledi.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article