Ethereum (ETH) Merge Öncesi Kötü Bir Sürpriz Yapabilir! Ertelenecek Mi?

2 years ago 91

Merakla beklenen Ethereum Merge'in tarihi yaklaştıkça topluluktaki heyecan daha da artıyor. Normal şartlarda sadece 10 gün kaldı. Hatta madencilerin artırdığı hash gücü nedeniyle Merge planlanan 15 Eylül tarihinden önce de tamamlanabilir. Peki bir erteleme olmayacaksa Ethereum’un yapması muhtemel sürpriz ne? Güncel beklentiler neler?

Ethereum (ETH)

Merakla beklenen Ethereum Merge'in tarihi yaklaştıkça topluluktaki heyecan tavan yapıyor. Birkaç aydır ilgi odağı olan Ethereum geçtiğimiz hafta 7 günde yaklaşık %8 kazanç elde ederek umutları artırdı. Kripto para yatırımcılarının önemli bir kısmı Merge yaklaştıkça fiyatın istikrarlı biçimde yükseleceğine inansa da azınlık kısım aksini düşünüyor. Bazı veri kümeleri ve metrikler, Birleşme öncesinde ETH fiyatında olası bir düşüşe işaret ediyor.

CryptoQuant'ta bir analist ve yazar olan Grizzly'nin yakın tarihli bir analizi, sürpriz bir fiyat düşüşüne işaret etti. Ethereum'un döviz rezervi son birkaç gün içinde arttı ve bu durum fiyatın aşağı yönlü seyredeceğine işaret ediyor. Geçmiş verilerin gösterdiği gibi, borsalara girişteki bu tür artışları genellikle bir fiyat düşüşü takip eder.

Ethereum (ETH) Merge Fiyat Tahmini

Mayıs ve haziran ayında da benzer veriler geliyordu. Nitekim bu süreçte ETH fiyatı önemli kayıplar yaşadı. Son gelişme fiyatın ilerleyen günlerde biraz daha aşağı gidebileceğini söylüyor. Aktif Ethereum adreslerinin toplam sayısı geçen hafta arttı bu da yaklaşan birleşmenin öncesinde tedirgin yatırımcıların panik satışlarına kapılma ihtimalini akla getiriyor.

Yukarıda bahsedilen analiz ve veriler bir düşüş trendi önermesine rağmen, birkaç on-chain ölçüm Ethereum'u destekledi. Örneğin sıfırdan büyük Ethereum adreslerinin sayısı yakın zamanda ATH seviyesine ulaştı. Bu veri daha fazla yeni yatırımcının Merge öncesi Ethereum’a fiyat performansı açısından güvendiğini gösteriyor.

Ethereum’un borsalardaki net mevduatı 7 günlük ortalamaya göre düşüktü. Bu veri satış baskısında gevşemeye işaret eder. Ek olarak, ETH'nin MVRV oranı, basın zamanında -5.33'te kaldı. Düşük gelen MVRV mevcut fiyatın olması gerekenden düşük olduğunu gösteriyor.

Fakat Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve Stokastik, piyasanın nötr bir konumda olduğunu gösteriyor. Yani ilerleyen günlerde piyasa yönünü tayin edecek ve yatırımcılar bir sürprizle karşılaşabilir.

Read Entire Article