Ethereum (ETH) Rakibi Altcoinde Sıcak Gelişme!

2 years ago 115

Ölçeklenebilirlik konusundaki sorunları sebebiyle Ethereum’a birçok rakip çıktı. Daha hızlı, daha ucuz ve daha iyi bir ağ vaadiyle ciddi büyüme gösterdiler. En büyük altcoin ise halen TVL gücünün %50’den fazlasını ağda tutmaya devam ediyor. Ethereum rakiplerinden biri kendi stablecoin projesi için artık son adımı attı. İşte detaylar.

USN Stablecoin

Near’ın DeFi kolu Proximity Labs tarafından paylaşılan açıklamaya göre, bugün USN adlı merkezi olmayan bir stablecoin, ölçeklenebilir layer1 blockchaini olan Near Protocol‘de piyasaya sürüldü. Lansman, hafta sonu duyurduğumuz “geliştirme” haberinin ardından geldi. USN, ABD dolarına sabitlenmiş ancak dolar nakit rezervi tutmayan TerraUSD (UST) ve Frax Finance’e (FRAX) benzer merkezi olmayan bir stablecoin olacak. USN stablecoini, Near blockchaininin yerel kripto varlığı olan NEAR tokenlerini teminat olarak yatırılarak basılabilir.

Bir DAO olarak organize olan Decentral Bank adlı bağımsız bir ekip, USN stablecoin çalışmalarına liderlik ediyor. DAO’ya katkıda bulunan Proximity Labs ile iş birliği içinde çalışıyor.

Fiyat haberin etkisiyle bir miktar yükselmiş olsa da 14 doların üzerinde şimdilik kalıcılık gösteremedi.

NEAR Büyüyor

Bir Proximity sözcüsü, USN’nin DeFi protokolleri için likiditeyi yeniden başlatmanın etkili bir yolu olarak hizmet edebileceğini söyledi. Near, Ref Finance, Burrow, Aurigami ve Bastion gibi protokollere ev sahipliği yapar. Bu protokoller, USN stablecoini entegre etmeye karar verdi.

USN stablecoin, %10 APY ile getiri ödeyecek. Bu süreci başlatmak için DAO’nun oylama yapması gerekecek. Bu getiri, Decentral DAO’nun güvenlik doğrulayıcıları ile NEAR tokenlerinin yerel stake edilmesinden elde edilen gelirden elde edilecek. Getiri, NEAR stake yüzdesine ve tokenlerin piyasa değerine bağlı olarak değişecektir.

Ek olarak, Decentral Bank DAO, USN’nin dolar sabitini desteklemek için birkaç istikrar mekanizmasına sahip olacak. Birincisi, USN stablecoin’in yaklaşık bir dolar değerinde NEAR tokeni ile işlem yapmasını sağlamaya çalışacak bir arbitraj sistemi. İkincisi, DAO hazinesine ait NEAR ve USDT tokenlerinden oluşan bir rezerv fonudur.

Peki, Terra gibi 3,5,10 milyar dolarlık NEAR, BTC veya herhangi bir kripto para ile USN’nin güçlendirilmesini sağlarlarsa? Bu durumda kripto para piyasalarında Terra (LUNA) haberinin oluşturduğuna benzer bir etkiyle yükseliş bekleyebiliriz.

Read Entire Article