Ethereum (ETH) Rakibi Popüler Kripto Para Ralliye Başlayacak Mı?

1 year ago 80

Hız ve işlem ücretleri noktasındaki sorunları nedeniyle Ethereum yıllardır yeni rakipler kazanıyor. Ancak bugüne kadar akıllı sözleşmeler noktasında ondan daha güçlü bir seçenek göremedik. TVL gücü, popüler uygulamaların barındırılması ve daha birçok alan Ethereum birinciliğini koruyor. Popüler Ethereum rakiplerinden olan Solana’nın son zamanlarda yaşadığı kesintileri hepimiz biliyoruz. Düşük ücret ve hızıyla ön plana çıkan Solana artık ciddi anlamda güven kaybetti. Peki diğerleri? Bugün Avalanche (AVAX)’i inceliyoruz.

Avalanche (AVAX)

Kesinlik süresiyle ön plana çıkan Ethereum rakibi AVAX son zamanlarda bazı önemli gelişmelere şahit oldu. Örneğin, ağ yakın zamanda SCALE programına katılmak için Chainlink ile ortaklık kurdu. Bu sayede geliştiriciler ekosistem ihtiyaçlarına özel yeni oracle hizmetlerine ve/veya oracle konfigürasyonlarına erişim sağlayabilecek. Bu olumlu gelişmenin fiyata herhangi bir etkisi olmadı. Haftalık bazda AVAX fiyatı %4 oranında düştü.

AVAX fiyatı yazı hazırlandığı sırada 16,79 dolardan alıcı buluyor. Son 24 saatte 16,72 dolar ile 17,2 dolar arasında hareket eden fiyat %20 hacim kaybı yaşadı.

Avalanche Geleceği Var Mı?

İlginç bir şekilde, birkaç on-chain ölçüm AVAX için iyi şeyler söylemiyor. Üstelik Banff elastic subnet duyurusuna rağmen bu olumsuzluk devam ediyor. Banff, kendi alt ağlarında kendi tokenlerini kullanarak, alt ağ oluşturucuların Proof-of-Stake doğrulamasını ve çalışma süresine dayalı teşvikleri başlatmasını sağlar. Fakat Avalanche geliştirici faaliyeti bu duyuruya rağmen düşüşteydi. Geliştirme faaliyetindeki düşüş özellikle akıllı sözleşmelere ev sahipliği yapan bir Ethereum rakibi için oldukça olumsuz bir sinyaldir.

AVAX işlem hacmindeki düşüşte dikkat çekiyor. LunarCrush tarafından sağlanan veriler benzer bir düşüşün sosyal hakimiyette yaşandığını da gözler önüne serdi. Yani kripto Twitter artık Avalanche hakkında daha az konuşuyor.

NFT işlem hacmindeki artış dışında Avalanche tarafında pek veri görünmüyor. Kısa ve orta vadede AVAX yatırımcıları eski rallileri özlemeye devam edebilir. Üstel Hareketli Ortalama (EMA) Şeridi, 20 günlük EMA'nın 55 günlük EMA'nın oldukça altında olması nedeniyle ayılar piyasadaki üstünlüğünü ilan ediyor. Fakat yine de 16,5 dolar desteğine yakın işlem gördüğü için BTC tarafındaki toparlanma ile fiyatta bir miktar rahatlama görülebilir.

Read Entire Article