Ethereum (ETH) Yükseltmesine Saatler Kala Santiment’ten Çarpıcı Rapor!

2 years ago 83

Kripto para veri analiz firması olan Santiment, önde gelen akıllı sözleşme platformu olan Ethereum’un (ETH) aylardır beklenen Merge yükseltmesine saatler kalan on-chain verileri ile alakalı bir rapor yayımladı.

Ethereum'da NVT Modeli

Lider akıllı sözleşme platformu olan Ethereum’un uzun süredir hazırlık aşaması süren yükseltmesine yatırımcılar dakika sayarken, Santiment son raporunda on-chain verilerine göre Ethereum’da bir yükseliş metriği olduğunu öne sürdü. Santiment, Ethereum'un transfer hacmi ile piyasa değeri arasındaki ilişkiyi tanımlayan Network Value to Transaction (NVT) modelinin son 16 ay içerisinde en iyi durumda olduğunu belirterek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Resmi olarak büyük Ethereum birleşmesine iki günden daha az bir süre öncesinde, zincir içi ölçümler piyasa değerine göre en büyük ikinci altcoin olan Ethereum için olumlu görünüyor. NVT modelimize göre, taşınan benzersiz ETH ile ağın mevcut piyasa değeri arasındaki oran son 16 ay içerisinde en iyi konuma gelmiş durumda.

Ethereum, yazı kaleme alındığında 1.595 dolar seviyesinden işlem görüyor ve son 24 saat içerisinde yaklaşık %7 oranında düştü. Web3 altyapı şirketi Blocknative'e göre, Ethereum'un Proof-of-Steke mekanizmasına geçişinin bu gece uygulanması planlanıyor. Santiment ayrıca büyük yükseltmenin ETH fiyatı açısından bir dezavantajı olabileceği konusunda da uyararak açıklamalarında şunları söyledi:

Ethereum'ın bu hafta birleşmesi ile sosyal platformlarda olayla ilgili sözlerin çok yüksek olduğunu görüyoruz. Yatırımcılar kaçınılmaz ETH volatilitesini tahmin ederken, düşüşlerle çakışan büyük FOMO sosyal artışlarını izleyin.

Bitcoin Kar/Zarar Oranı

Kripto para veri analiz firması ayrıca Bitcoin'in ( BTC ) kâr/zarardaki işlem oranının Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. Santiment, yatırımcıların bu hafta başlarında Bitcoin'in fiyat artışını “yeniden trade için tetikleyici” olarak gördüğünü de ileri sürdü.

Bitcoin, yazı kaleme alındığında 19.930 dolar seviyesinden işlem görüyor. Piyasa değerine göre en üst sıradaki kripto para birimi son 24 saat içerisinde yaklaşık %11 oranında düşüş yaşadı.

Read Entire Article