Ethereum (ETH) Yüzde 35 Düşebilir! BNB, SOL ve XRP Düşer Mi?

2 years ago 117

ABD hisse senedi piyasaları 2 Mayıs’ta Bitcoin’in bir miktar toparlanmasına imkan tanıdı ancak bunun uzun sürmesi beklenmiyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde fiyat hareketi, 4 Mayıs’ta Federal Açık Piyasalar Komitesi’nin (FOMC) sonucuna göre belirlenecek. FED tarafından yapılacak açıklamalar bu hafta içinde altcoinlerin çok daha ciddi kayıplar yaşamasına sebep olabilir.

Ethereum (ETH) Düşer Mi?

Bitcoin, 1 Mayıs’ta yükselen kanalın destek hattından sıçradı ve bu, boğaların bu seviyeye düşüşleri satın aldığını gösteriyor. Alıcılar şimdi fiyatı 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (39.824 dolar) üzerine çıkarmaya çalışacaklar. Ancak henüz başarılı olmuş değiller. 20 günlük EMA’nın üzerinde, BTC/USDT çifti 50 günlük basit hareketli ortalamaya (41.970 dolar) yükselebilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, 200 günlük SMA’ya (47.154 dolar) doğru bir rallinin yolunu açabilir. Tersine, fiyat 20 günlük EMA’dan bir kez daha düşerse, ayıların her küçük rallide satış yapmaya devam ettiğini gösterecek. Bu, kanalın altında bir kırılma olasılığını artırabilir. Bu senaryoda 34.300 ve 32.917 dolar seviyelerine sarkma görülebilir. Bitcoin’in hareketleri altcoinleri direkt olarak etkilediği için bu bilgilerin göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Peki ya Ethereum? En büyük altcoin için işler karışık görünüyor. Yaklaşık 170 milyon dolar, 2022’de Ethereum tabanlı yatırım fonlarından ayrıldı ve kurumsal talepte bir düşüşe işaret ediyor. Ethereum’un yerel tokeni ETH “yükselen üçgen” modelinin altına kırılmaya yaklaşırken ikinci çeyrekte (Haziran ayına kadar) %35 düşebilir.

Özetlemek gerekirse, yükselen üçgenler tipik olarak devam kalıplarıdır. Bununla birlikte, Ethereum’un fiyatı yükselen üçgenini oluşturmadan önce düşüş eğilimindeydi ve önümüzdeki birkaç hafta içinde kırılma şansını artırdı. Başka bir düşüş işareti, ETH’nin bir aydan uzun bir süre önce yaptığı sahte çıkıştan geliyor. Özellikle, Ethereum 28 Mart’ta yükselen üçgeninin üzerine çıktı ve sadece bir hafta sonra aralığına geri döndü. Üçgenin tepesini dirence çevirmek, ardından tutarlı bir satış dönemi, şimdi bir kırılma anına yaklaşan düşüş momentumunun güçlendiğini gösteriyor.

Kural olarak, Üçgenin alt trend çizgisinin altına inmek, aşağı yönlü hedefi üçgenin maksimum yüksekliğine eşit bir uzunluğa veya kırılma noktasına bağlı olarak fiyatı 1.820 dolar (%35) ile 2.160 dolar (%30) arasındaki alana çeker.

Bu arada, en son CoinShares raporuna göre, akredite yatırımcılar 2022’de Ethereum tabanlı yatırım ürünlerinden para çekiyorlar. Ayrıntılı olarak, yaklaşık 169 milyon dolar, 22 Nisan’a kadar Ethereum fonlarından zaten ayrılmıştı.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB), 29 Nisan’da 50 günlük SMA’dan (411 dolar) geri döndü ve 30 Nisan’da 391 dolardan desteğin altına düştü. Alıcılar, 1 Mayıs’ta fiyatı 391 doların üzerine çıkarmaya çalıştı ancak daha yüksek seviyelerde satışla karşı karşıya kaldı.

Fiyat mevcut seviyeden veya 20 günlük EMA’dan (401 dolar) düşerse, duyarlılığın negatif kaldığını gösterir. Yatırımcılar genel direnç seviyelerine yakın satış yapıyorlar. Bu, 350 dolarlık güçlü desteğe olası bir düşüşün yolunu açabilir. Boğalar fiyatı 50 günlük SMA’nın üzerine çıkarsa ve sürdürürse, bu olumsuz görüş kısa vadede geçersiz olabilir. Bunu yaparlarsa, BNB/USDT çifti 431 dolara yükselebilir ve daha sonra 200 günlük SMA’yı (469 dolar) hedefleyecektir.

Solana (SOL)

Teknik sorunlarla mücadelesi nihayet bitti. Ağ aktifleştirildi ve kullanıcılar işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Solana (SOL), 29 Nisan’da yükselen kanalın destek çizgisinin altına kırdı ve formasyonu geçersiz kıldı. Satış 30 Nisan’da devam etti ve fiyat 82 dolara düştü. Alıcılar, 1 Mayıs’ta fiyatı kanala geri döndürmeye çalıştı ancak günün mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların daha yüksek seviyelerde satış yaptığını gösteriyor.

Fiyat kanala geri dönemezse, SOL/USDT çifti 75 dolarda güçlü desteğe düşebilir.

Ripple (XRP)

Ripple (XRP), 29 Nisan’da 0,62 dolarlık desteğin altına düştü ve ayılar, düşüşü 30 Nisan’da 0,56 dolara genişletti. Fiyat, 1 Mayıs’ta daha düşük seviyelerde alım yapıldığını göstererek toparlandı. Boğalar şu anda fiyatı 0,62 dolardan kırılma seviyesinin üzerine çıkmaya çalışıyor. Başarılı olurlarsa, toparlanma 20 günlük EMA’ya (0,68 dolar) ulaşabilir.

Bu, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir seviye çünkü fiyat bu seviyeden aşağı düşerse, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterecek. Parite daha sonra 0,55 dolardan güçlü desteğe düşebilir. Bu desteğin altında bir kırılma, 0,50 dolara düşüş için kapıları açabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article