Ethereum Fiyat Analizi: 1 Ayda Yüzde 70 Yükselen ETH’de Yön Neresi?

2 years ago 95

Bugünün Ethereum fiyat analizi yapıldığında, en büyük altcoin'in gün içinde düşük volatilite gösterdiği görülüyor. Fiyat art arda iki seans boyunca çok dar bir aralıkta işlem görmeye devam ediyor. Fiyat 26 Temmuz'dan bu yana yüzde 33 arttı ve Perşembe günü bin 792 doları test etti. O zamandan beri ETH daha yüksek seviyelere yakın konsolide olmaya başladı. Bununla birlikte, yatırımcılar direnç seviyesinin yakınında herhangi bir agresif alım faaliyetinden kaçınıyor ve hafta sonu ortalama işlem hacminin düşmesiyle devam eden yatay hareketin devam ettiği görülebilir.

Ethereum Analizi

Yazım sırasında, Ethereum, ABD doları karşısında gün içi yüzde 2,20 düşüşle bin 686 dolardan işlem görüyor. CoinMarketCap'in verilerine göre, ikinci en büyük kripto paranın 24 saatlik işlem hacmi yüzde 20 düşüşle 21.2 milyar dolar seviyesinde.

ETH fiyatı, mevcut fiyat hareketindeki gücü gösteren kritik hareketli ortalama geçişlerinin üzerinde işlem görüyor. Alıcıların 2 bin dolara doğru bir sıçrama daha yapmaları için fiyatın bin 700 dolar seviyesinin üzerinde tutunması gerekiyor.

Günlük zaman diliminde ETH fiyat analizi, fiyatın yükselen kanal içinde hareket ettiğini gösteriyor. Ancak, satıcılar daha yüksek seviyelere yaklaştıkça ufukta düzeltici bir geri çekilme görünüyor. Fiyat, 13 ve 26 Temmuz'da kanalın alt trend çizgisini sırasıyla bin 5 ve bin 356 doları test etti. Fiyat, şu anda destek dönüşlü direnç seviyesinin yakınında, bin 680 dolar civarında hareket ediyor. Böylece bu seviye ticaret için çok önemli bir seviye haline geliyor.

Düşüş ve Yükseliş Görünümü

Ethereum'da günlük kapanış sırasında bin 680 doların altında gelecek bir kırılım, satışları Perşembe gününün en düşük seviyesi olan bin 590 dolara kadar hızlandırabilir. Böyle bir durum piyasaların havasını bozabilir. Ayrıca, yükselen kanalın alt trend çizgisine yani bin 453 dolara bir düşüş kaydedilebilir.

Öte yandan, sürekli satın alım baskısı ile fiyat bin 700 dolar eşiğine doğru yükselebilir. Bu durumda, fiyat 7 Haziran'ın en yüksek seviyesi olan bin 872 doları ve ardından 2 bin dolar seviyesini test edebilir. Şu anda günlükte RSI 59 civarında tutunuyor ve ortalama çizgisinin altına düşmek üzere. Herhangi bir düşüş, düşüş görünümünü güçlendirecektir.

Read Entire Article