Ethereum Gelecekte Bitcoin’i Geçebilir Mi?

2 years ago 91

Bundan yıllar sonra kripto para piyasaları bugüne göre çok daha enteresan bir noktada olabilir mi? Örneğin 2030 yılının sabahına uyandığınızı düşünün her zaman kullandığınız borsaya giriş yaptığınızda nasıl bir tabloyla karşılaşırsınız? Sosyal medyada kullanıcıların oldukça ilginç öngörüleri var ve bunların bir kısmı gerçeğe dönüşebilir.

Kripto Para Tahminleri

Sosyal medyada paylaşılan görüşler oldukça ilginç. Örneğin Jesus Crypto'ya göre, 2030'da ETH'nin BTC'yi geçme olasılığı var. Twitter kullanıcısı bunun zor bir süreç olacağını düşünse de yaklaşan The Merge ile PoS mekanizmasına geçen Ethereum bunu başarabilir. Öte yandan Rahul Singh, BTC'nin dijital altın, ETH ise internetin ikinci yinelemesi olduğuna işaret ederek bunun asla olmayacağını savundu. Singh, dijital varlıkların değeri ile dijital yazılım arasında birçok fark olduğunu kaydetti.

Temmuz ayının başlarında, merkezi olmayan bir finans (DeFi) araştırmacısı, yaklaşan Merge yoluyla PoS konsensüsündeki değişikliğin ETH'nin BTC'yi geçmesine izin verecek bir ekonomik yapı oluşturacağını söyledi. Araştırmacı, değişimle birlikte ETH enflasyonunun düşeceğini, güvenliğin artacağını ve varlığın kendisini daha sağlam bir noktaya taşıyacağını düşünüyor.

Kripto Para Piyasaları

Bitcoin yeniden 20.000 doların altında alıcı buluyor. Daha da kötüsü son gelen enflasyon verileri artık 100 puanlık bir faiz artışının kesinleşmesine sebep oldu. 27 Temmuz Çarşamba günü akşam 21:00’da FED yeni faiz kararını açıklayacak. Daha da önemlisi önünü kesemedikleri için hızla yükselen enflasyonla mücadele edebilmek için daha sıkı önlemler almak zorunda kalacak. Bir tarafta resesyon (ekonomik durgunluk) diğer yanda daha yüksek bir enflasyon riski varken FED Başkanı Powell oldukça zor günler yaşayacak.

Emtia, hisse senedi ve kripto paraların yaşayacağı zorluğu da unutmamak gerekiyor. Güvenli liman olarak tanımlanan altın bile 1500 dolara düşme riskiyle karşı karşıya. ABD hisse senetlerinin düşebilecek daha fazla alanı var. Peki ya Bitcoin ve altcoinler?

Bitcoin, hisse senetleriyle uyumlu hareket ediyor ve neredeyse tüm altcoinler de onu izliyor. Hisse senetlerinin çok daha ciddi düşüşler yaşaması sürpriz olmayacak. Bitcoin içinse 8.000 dolara kadar çeşitli dip bölgeleri çiziliyor. Bu senaryoda altcoinleri %70’i aşan kayıplar bekliyor olabilir. Fakat kripto paraların her zaman beklentilerin gösterdiğine yöne doğru koşmadığını da bilmek gerekiyor. En büyük kripto para birimi hisse senetleriyle korelasyonunu bozup süreçte pozitif ayrışarak daha büyük bir yıkımdan kurtulabilecek mi? Bunu zamanla göreceğiz.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article