Ethereum Geliştiricilerinden Erteleme Kararı! Merakla Beklenen Geçiş Gecikebilir!

2 years ago 100

Ethereum geliştiricileri, hafta başlarında çok beklenen The Merge güncellemesini Ropsten test ağında uyguladılar. Ancak Cuma günü yapılan açıklamada, Ethereum topluluğu içinde şüphe uyandıran zorluk bombasını erteleme kararı aldıkları bildirdiler.

"The Merge" Güncellemesi Gecikebilir

Her şeyden önce, zorluk bombası, Ethereum Blockchain'indeki ETH madenciliğinin hesaplama zorluğunu artıran özel bir kod bütünüdür. Zorluk bombası, ağ, Proof of Stake'e (PoS) geçişe hazırlanırken, Ethereum madencilerini kısmen ağın dışına itmek için tasarlanmıştır. Ancak zorluk bombasını gecikmesi, madencilere Ethereum Blockchain'inde kalmaları için daha fazla zaman verilmesi ve Ethereum ana ağında 'The Merge' güncellemesinin uygulanmasının daha da gecikeceği anlamına geliyor.

Birçoğu için Ropsten Merge etkinliğini başarılı bir etkinlik olarak gösterirken, Ethereum geliştiricileri keşfettikleri hataları düzeltmekle uğraşıyorlar. The Merge'in Ethereum ana ağında uygulanması için henüz net bir tarih yok. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, büyük bir sorunla karşılaşılmazsa birleştirmenin Ağustos 2022'de gerçekleşebileceğini söyledi.

Zorluk bombasını erteleme kararı, PoS geçişinde daha fazla gecikme yaşanabileceği endişelerini artırdı. Cuma günkü bir görüşme sırasında konuşan Thomas Jay Rush adlı bir katılımcı konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Geciktirmek size zaman kazandırır. Topluluk için kötü görünüyor, ancak bu konuda yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

Ethereum'da The Merge 2022'de Gerçekleşecek mi?

Vitalik Buterin, geçen ay geliştiricilerin daha fazla zamana ihtiyaçları varsa, The Merge güncellemesinin Eylül/Ekim ayına kadar uzatabileceklerini söylemişti. Bloomberg'e konuşan Ethereum çekirdek geliştiricisi Tim Beiko, The Merge'in bu yıl gerçekleşmeme ihtimalinin yüzde 1-10 olduğunu söyledi.

Zorluk bombasının son gecikmesinde haklı çıkaran Beiko, The Merge'yi yapmak için geliştiricinin tükenmesinden endişe duyduğunu belirterek, "Bunu ertelersek, aciliyet duygusunu sürdürmek için gerçekçi bir gecikme olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak çok fazla baskı takımları tükenmeye itiyor, bu da içinde olmak istemediğimiz bir durum." ifadelerini kullandı.

Read Entire Article