Ethereum İçin Kabus Gibi Senaryo! Ayılar Kontrolü Ele Mi Geçiriyor?

1 year ago 73

Ethereum (ETH) hafta sonuna girerken bir düşüşe tanık oldu. Bitcoin'in (BTC) 17.000 doların üzerinde işlem görmeye çalışmasının ardından, altcoin 1.300 dolarlık psikolojik seviyeyi kaybetti. Yazım saatine göre ETH 1266 dolardan işlem görüyordu ve teknik analiz göstergelerine göre hafta sonu boyunca düşüş trendine devam edebilir.

Düşüş Derinleşecek Mi?

Düşüş ivmesi devam ederse ETH 1217 dolar ve 1166 dolarda yeni destek seviyeleri bulabilir. ETH, Eylül ve Ekim ayları boyunca 1.239 dolar ve 1.378 dolar aralığında faaliyet gösterdi. Bu aralıktan yukarı yönlü bir kırılma ETH'nin %20'nin üzerinde değer kazanmasına ve Kasım ayı başında 1.682 dolara ulaşmasına yol açtı. Ancak piyasa çöküşü, ETH'nin son kez bir ralli girişiminde bulunduğunda büyük bir fiyat düzeltmesine yol açan bir düşüş trendini zorladı.

Yazım zamanında ETH, düşüş emri bloğu olarak da ikiye katlanan %38,2 Fib seviyesinde önemli bir dirençle karşılaştı. Teknik göstergeler ETH'nin daha da düşebileceğini gösterdi. Göreceli güç endeksi (RSI) yatay hareket etti ve bir düşüş göz önünde bulundurularak 50-nötr seviyeye dayandı. Bu durum, alıcıların tükenmesinin satıcılara daha fazla kaldıraç sağlayabileceğini gösteriyor olabilir.

Ayrıca, dengede hacim (OBV) de yukarı doğru hafif bir eğim oluşturduktan sonra yana doğru hareket etti. Bu durum, alım baskısını destekleyecek önemli işlem hacimlerinin eksikliğini göstermiş olabilir. Böylece, alım baskısı zayıflayabilir. Bu nedenle, ETH düşüşe geçebilir ve 1217 dolar ve 1166 dolarlık yeni destek seviyelerine yerleşebilir.

Ancak, 1306 doların üzerinde bir gün içi kapanış yukarıdaki düşüş eğilimini geçersiz kılabilir. Böyle bir durumda ETH, %100 ve %78,6 Fib cep seviyelerine doğru sayısız engele rağmen yukarı yönlü bir hareket başlatabilir.

Ethereum'da Kimler Kâr Etti?

Son dönemdeki düşüş eğilimine rağmen ETH, kısa ve uzun vadeli sahiplerine kazanç sağladı. Örneğin, 30 günlük piyasa değeri, gerçekleşen değer (MVRV) 29 Kasım'dan itibaren pozitifti. Bu durum, kısa vadeli ETH sahiplerinin Kasım sonundan bu yana kâr elde ettiğini gösterdi.

Ne yazık ki, ETH yazının yazıldığı sıralarda oluşabilecek daha sağlam bir yükseliş momentumunu geciktirebilecek olumsuz bir duyarlılık gördü. Bu nedenle, BTC'nin hissiyatı düşüş eğilimini sürdürürse hafta sonu ve önümüzdeki hafta başında satış baskısı oluşabilir.

Bununla birlikte, BTC 17.000 doları geri kazanır ve yukarı yönlü ivmesini korursa, ETH'nin piyasa yapısı daha net bir yükseliş yapısına sahip olabilir. Bu nedenle, ETH yatırımcıları daha temkinli olabilir ve tercihen piyasa yönü çok daha net olduğunda bir hamle yapabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article