Ethereum Kaç Dolar? Ethereum Yıl Sonu Hedefleri

2 years ago 93

Kripto para birimleri hafta sonuna küçük bir geri çekilme ile başladı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) %1,3 geri çekilirken altcoin’lerde de benzer düşüşler yaşandı. Piyasa değeri bakımından en büyük altcoin konumunda bulunan ETH fiyatına ve beklentilere bir göz atalım.

Ethereum Kaç Dolar?

145 milyar dolar piyasa değeri ile en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, yazının kaleme alındığı sırada 1.195 dolardan işlem görüyor. son 24 saat içinde %1,7 oranında bir geri çekilme yaşayan ETH’un BTC ile benzer grafikler çizdikleri ifade edilebilir.

Bunlara ek olarak ETH, dün yaşadığı %12’nin üzerinde artış ile ilk on kripto para birimi arasında Solana (SOL) ile birlikte en iyi performans sergileyen kripto para olmuştu. Yaşanan son düşüşlere rağmen ise aylık bazda ETH’un hala %4 artışla ilerlediği ifade edilebilir.

Öte yandan hafta içinde yaşanan düşüş sırasında ETH’un 1.000 dolar sınırına gerilediği görüldü. Ancak bu noktada oluşan alım baskısı hem psikolojik hem teknik olarak önemli bir destek olarak 1.000 doların altına bir hamleyi engelledi.

Ayrıca ETH, 18 Haziran’da 881 dolar ile bir dip ve 15 Temmuz’da 1.287 dolar ile bir tepe oluşturdu. Analistlere göre 881 doların kaybedilmesi 800 doların test edilmesine sebep olabilir. Bunun yanında 1.287 doların hacimli bir kılımı ise 1.320 doların testini gündeme getirebilir.

Ethereum Yıl Sonu Hedefi

Aslında şu anda piyasada hala belirsizlik devam ettiği için ETH’un yıl sonu hedefleri konusunda da henüz net tahminler olmadığını görüyoruz. Ancak 19 Eylül haftasında gerçekleşmesi beklenen birleştirme ile birlikte ETH fiyatında yukarı yönlü bir hamlenin görülebileceği düşünülüyor. Tabii bunun için birleştirmenin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi ve başka herhangi bir ertelemenin gelmemesi bekleniyor.

Buna ek olarak yükseliş beklentisinde olan analistlerin şu an için ilk hedefinin 2.000 dolar olduğu ifade edilebilir. 16 Kasım’da görülen 4.891 dolarlık ATH seviyesinin ise bu yıl içinde kırılmasının zor olduğu düşünülüyor. Ancak kripto para ekosisteminde gelişmelerin çok hızlı yaşandığını ve bu gelişmelerin fiyatları yüksek derecede etkilediğini de unutmamak gerekiyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article