Ethereum Merge Ne Zaman Gerçekleşecek?

2 years ago 96

Ethereum geliştiricisi Tim Beiko dün, merakla beklenen birleşmenin Ağustos ve Kasım ayları arasında gerçekleşeceğini ve bu yıl gerçekleşmesini yalnızca feci bir olay veya başarısızlığın engelleyeceğini söyledi.

Ethereum İçin Önemli Geliştirme

Beiko bu açıklamayı, birleştirmenin daha hızlı gerçekleşebilmesi için geliştiricileri daha hızlı çalışmaya çağıran Ben Edgington ile yaptığı bir konuşma sırasında dile getirdi. Beiko, teknik durumlar söz konusu olduğu için birleşmenin ne zaman gerçekleşeceğine dair kesin bir tarih vermenin neredeyse imkansız olduğunu da iddia etti.

Konuyla ilgili açıklamalarında Beiko, “Tarih bazında yaklaşık bir hedeften fazlasını vermenin mümkün olduğuna ikna olmadım” sözlerini kullandı. Yaklaşık hedef sorulduğunda ise geliştirici, "felaket bir olay/arıza/normal hatalar dizisi" olmadıkça Ağustos sonu ile Kasım arasındaki bir aralığı işaret etti.

Bunlara ek olarak Beiko, “0 hata daha bulursak, muhtemelen birkaç ay içinde birleşme gerçekleşebilir. Ancak 5 - 10 hata bulacağımızı da düşünmüyorum.” sözlerini kullandı. Beiko bunların yanında bu noktada güvenin önemli olduğunu da ifade etti.

Öte yandan Eddington, herhangi bir planlama için yaklaşık tarih verilmesinden memnun olmadığını dile getirdi. Geliştiricilerin, şu anda Ropsten birleştirme sırasında keşfettikleri hataları düzelttikleri için Ethereum'un zorluk bombasını ertelediğine dair haberler de ortaya çıkmıştı.

Birleşme Ne Zaman Olacak?

Bu açıklama, Vitalik Buterin'in birleşmenin yani merge’in Ağustos ve Ekim ayları arasında gerçekleşebileceğini yazmasından sadece birkaç hafta sonra geldi. Buterin ayrıca gecikme riskleri olduğuna da dikkat çekti.

Merge başlangıçta Haziran ayı içinde planlanıyordu ancak geliştiriciler bunu erteledi. O zamandan beri, birleşmenin sonunda ne zaman gerçekleşeceği konusunda görüşmeler yapıldı. Ancak bazı geliştiriciler, bunun gerçekleşmesi için zaten çok fazla baskı olduğunu iddia ediyor.

Read Entire Article