Ethereum Rallisi Piyasayı Hakimiyeti Altına Aldı! Veriler Ne Diyor?

2 years ago 93

Verilere bakıldığında, Ethereum'un son rallisi sayesinde büyük kripto paralar bu ay, şimdiye kadar diğerlerinden daha iyi performans gösterdi. Ethereum'un hakimiyeti geçen hafta %3.4'ün üzerinde arttı. Arcane Research'ün en son haftalık raporuna göre, büyük sermaye endeksi şu ana kadar haziran ayında %28 artış gösterdi.

En Başarılı Coinler

Buradaki “Cap”, USD büyük harf kullanımını ifade eder. Kripto pazarındaki çeşitli kripto paraların piyasa değerine göre, her biri üç ana “endekse” yerleştirilebilir. Bu ana kategoriler, büyük sermaye endeksi, orta sermaye endeksi ve küçük sermaye endeksi olarak adlandırılır. Piyasadaki en büyük 2. kripto olan Ethereum, açıkçası birinci sınıfa ait.

Piyasadaki farklı kriptoları gruplandırmanın yararı, büyük, orta ve küçük kripto paraların ortalama performansının bu şekilde kolayca takip edilebilmesi diyebiliriz. Son Ethereum momentumu, bu tür getirileri gözlemleyen endekste önemli bir rol oynadı. 1 temmuzdan bu yana ETH'nin değeri %50'den fazla arttı.

Her iki endeks de %19'luk bir kar elde ettiğinden, orta ve küçük sermayeli altcoinler de bu ay güçlü getiriler elde etmiş gibi görünüyorlar. Ethereum'dan farklı olarak, Bitcoin şu anda yaklaşık %12'lik bir getiri elde etti ve istisnai bir zaman geçirmedi.

Bu aynı zamanda BTC'nin piyasanın geri kalanından daha iyi performans gösterdiği anlamına geliyor. Bu, geçen hafta düşüş kaydeden kripto paranın piyasa değeri hakimiyetinde de tabloda olduğu gibi görülebilir:

Ethereum’da Yükseliş

Ethereum’un toplam kripto para piyasa değeri yüzdesi ise geçen hafta %3.4 arttı. Stabilcoinler de bu dönemde bir miktar zemin kaybetti, bu da paranın ETH ve diğer altcoinlere çevrilmesi ve son yükseliş trendlerini körüklemesi açısından mantıklı görünüyor. Yazının hazırlandığı sırada, Ethereum'un fiyatı geçen haftadan bugüne toplamda %45 artışla 1500 dolar civarında işlem görüyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article