Ethereum, Ripple ve Bu Altcoin Sıçrama Yapabilir! İşte Beklenen Seviyeler

2 years ago 80

Kripto para piyasası bir süredir yatayda performans sergilemeye devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin 38.000 dolar seviyelerine gerilerken altcoin’lerde de sert düşüşler yaşanıyor. Peki Ethereum, Polygon ve Ripple‘da son durum ve fiyat beklentileri ne yönde?

Gelin hep birlikte ETH, MATIC ve XRP fiyat beklentilerine göz atalım.

Ağ Etkinliği Arttıkça MATIC Fiyatı Patlayabilir

MATIC fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesinden %50 daha düşük kalıyor, ancak Ethereum ölçekleme çözümünün kilitli toplam değeri tutarlı bir şekilde arttı. Analistler, MATIC’in ölçeklendirme çözümleri ve katman-2 ağlarıyla rekabet ettiğini iddia ediyor.

Bu haftanın Poligon ağındaki en hızlı büyüyen dApp‘leri, aktif adreslere göre toplam 326.000’e sahipken uzmanlar, Polygon ağındaki merkezi olmayan uygulamaların Web3 ekosisteminin gelişimine katkıda bulunduğuna inanıyor.

Öte yandan MATIC ağı, Ethereum ağındaki yüksek işlem ücretleri ve ağ tıkanıklığı zorlukları olmadan dApp’lerden işlem hacminde bir artışa tanık oldu.

MATIC tokeninin arkasındaki geliştirme ekibi, yakın zamanda blok zinciri ağının operasyonlarındaki kesintiyi düzeltti. Düzeltme, MATIC ağının blok zincirindeki ağ tıkanıklığını önledi.

Analistler, MATIC fiyat trendini değerlendirdi ve Ethereum ölçekleme çözümünün tokeninde %36’lık bir artış öngördü. Bununla birlikte analistler, MATIC fiyat trendinin, düşen kama modelinden önce, her zaman yükselen veya yükselen bir kama oluşturduğuna dikkat çekti.

Bu nedenle, altcoin bir çıkış için hazırlanıyor ve analistler MATIC’in likidite topladığını ve yüksek bir dönüş için hazırlandığını savunuyorlar. MATIC fiyatı, düşüşe geçmeden önce mevcut yükseliş trendinde 2,69 doları seviyelerini geride bırakabilir.

Öyle ki analistler, Polygon‘un (MATIC) devam eden bu döngüde büyük bir yükseliş için hazır olduğunu belirtiyorlar.

Ethereum (ETH)

İkinci en büyük kripto para birimi, yaklaşık iki aydır simetrik bir üçgen içerisinde sıkışıp kaldı. Ethereum (ETH) fiyatı, bu modelin destek trend çizgisine istikrarlı bir şekilde yaklaşıyor. Peki alıcılar bu dinamik destekten kurtulabilir mi, yoksa satıcılar bu sefer atılımlarını gerçekleştirebilir mi?

2490 dolarlık destekten önceki boğa döngüsü, 2800 dolarlık ani direncin üstesinden gelemedi. Sert direncin baskısıyla popüler altcoin’in fiyatı düştü ve son üç gün içinde %6,5 değer kaybetti.

Kademeli satış, devam modelinin destek trend çizgisine doğru ilerliyor. Fiyat yükselen destekten geri dönebilirse, yatırımcılar menzil sınırının birkaç gün daha devam etmesini bekleyebilirler.

Bununla birlikte, ayılar altcoin‘i dinamik desteğin altına düşürmeyi başarırsa, yenilenen satış, Ethereum fiyatını 2300 dolarlık dip desteğe kadar geri çekebilir.

Ayrıca yakınsayan trend çizgisi arasındaki alan, alım satım yapılmayan bir bölgedir ve yatırımcılar, güçlü bir yönlü hareket sinyali vermek için fiyatın ikisinden birini aşmasını beklemelidir.

Ethereum fiyatı içeriğin kaleme alındığı an itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte % 1.28’lik bir düşüşle 2.555 dolardan alım satım işlemi görmeye devam ediyor.

Ripple (XRP) Büyük Sıçramadan Önce Bu Seviyeleri Görecek

Ripple (XRP) fiyatı geçtiğimiz yılın Aralık ayından bu yana, Death Cross modelinin kuşatması altında kaldı. Mevcut duruma baktığımızda, bu Death Cross, stagflasyonun sınırındaki küresel pazarlarla ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde olası hiperenflasyonun geleceğine dair bir alamet gibi görünüyordu.

Merkez bankacılığı adı verilen güvenlik ağı, enflasyonun bir yandan zam istemesi nedeniyle ekonomik sistemi bir arada tutmak için çabalıyor, ancak Ukrayna savaşı ve mültecilerin Avrupa ülkelerine akını parasal gevşeme ve kredi desteği talep ediyor.

XRP fiyatı tüm bu hareketli unsurlarla birlikte, dolayısıyla orta ve uzun vadede bir boğa koşusu başlatmak için fırsat bulamadı. Flama yükselişi yukarı yönlü olsa da, gelecek hafta aşağı yönlü 0,6500 dolar veya 0,600 dolara doğru bir düşüş muhtemel görünüyor.

Rusya’nın daha uzun vadeli bir ateşkes yapması için yeterli olan bazı önemli ilerlemeler kaydedilirse, Ripple fiyatında yukarı yönlü bir hareket gerçekleşebilir. Bu, yoğun taleple birlikte hızlı bir toparlanmayı tetikleyecek ve fiyatın 0,8500 dolar seviyeline doğru artışa geçmesine neden olacaktır.

Düşüş trendinin barometresi olarak görülen kırmızı alçalan trend çizgisi, ilerlemeye ve olumlu haberlere bağlı olarak yukarı kırılabilir ve önümüzdeki hafta sonuna kadar 1.00 dolara yükselmek için daha fazla mücadele edebilir.

Read Entire Article