Ethereum tabanlı bir kripto para projesi olan Veritaseum (VERI), kripto para piyasalarının yüksek volatilite gösterdiği dönemde Bitcoin ve altcoin'lerin büyük çoğunluğundan çok daha iyi performans gösterdi. VERI'nin yükselişinin katalizörü olarak ise ABD merkezli kripto para borsası Coinbase'e açılan dava olarak gösteriliyor.
Patent İhlali Davası Yükselişi Tetikledi
Eşten eşe finansal piyasalara erişim sağlamayı amaçlayan küresel Blockchain tabanlı bir küresel Blockchain ağı olan Veritaseum, son günlerdeki sessiz sedasız yükselişiyle dikkat çekti. Veritaseum, kullanıcılarına adli araştırma aracı, borç verme-borç alma veya kiralama platformu ve bir tokenizasyon hizmeti de dahil olmak üzere çeşitli ürünlerden oluşan bir paket sunuyor. Veritaseum ekosistemini güçlendiren ERC-20 token'ı VERI, 95 milyon dolarlık piyasa değeri ile yazım sırasında 44,52 dolardan işlem görüyor.
VERI'nin değer transferi teknolojisi patentini ihlal ettiğini iddia eden Veritaseum'un yaratıcısı Reggie Middleton tarafından ABD merkezli kripto para borsası Coinbase'e açılan davanın ardından yükselişe geçtiği görüldü. Delaware mahkemesinde yapılan başvuruya göre, Veritaseum Capital, kripto para borsasının Coinbase Cloud, Coinbase Pay ve Coinbase Wallet dahil olmak üzere birçok hizmetinde patentini izinsiz kullandı. Coinbase'den 350 milyon dolar tazminat talep edilen başvuruda kripto para borsasının Middleton'ın teknolojisini kullanarak gelirinin "önemli" bir kısmını gaspettiğini iddia ediliyor.
VERI'nin Büyük Çıkışı
VERI'nin fiyat hareketi ile dava arasındaki bağlantı belirsiz olsa da, Ethereum tabanlı altcoin'in fiyatı dava haberini takip eden yaklaşık dört gün içerisinde yüzde 75'in üzerinde yükseldi. 24 Eylül'de 27 dolar seviyelerinde işlem gören VERI, 27 Eylül'de 47,80 dolara kadar çıktı.
Piyasa uzmanları ve analistler, VERI'nın yükselişini sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda, yükselişin katalizöründeki belirsizliği işaret ederek dikkatli olunmasını söylüyorlar. Öte yandan ABD merkezli kripto para borsası Coinbase'den açılan davaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmış değil.