Ethereum’u Unutun! Az Bilinen 4 Altcoin Ayı Piyasasında Köşeyi Döndürüyor!

2 years ago 101

 Bu Kripto Paradan Daha Fazla Satın Alacağım!

 Kripto para piyasası, geçen hafta yeniden ivme kazanırken, Bitcoin (BTC) yine bekleneni veremedi. Ancak, bir dizi altcoin, sergiledikleri performansları ile piyasaya meydan okudu.

KUJI ve FLUX, Piyasaya Meydan Okuyor

Bitcoin (BTC) son yedi günde %6,8 artarken, Ethereum (ETH) aynı zaman diliminde %17 değer kaydetti. Ancak, bazı altcoin'ler en büyük iki kripto paranın performansını gölgede bırakmayı başardı. İflas kabusu ile mücadele eden Celsius'un yerel tokeni CEL, yedi günün en düşük seviyesi olan 1.74 dolardan 4.63 dolara yükseldi. ABD'de birçok dava  ve yaptırım ile karşı karşıya kalak Celsius'u Ripple'ın satın alacağı bildirilmişti. Analistlere göre, rallinin arkasında short squeeze ve Ripple müjdesi olabilir. Son zamanlarda ön plana çıkan bir diğer altcoin, bireysel yatırımcının ilgisini çekmeyi başaran merkeziyetsiz finans protokolü Kujira (KUJI). KUJI, %108'in üzerinde bir artışla yedi günün en düşük seviyesi olan 0,59 dolardan 1,23 dolara yükseldi. KUJI, an itibariyle 1,19 dolardan işlem görüyor.

Bu hafta yatırımcısının yüzünü güldüren bir diğer altcoin  Flux (FLUX) oldu. Poje,  zincirler arası bir oracle ve merkeziyetsiz altyapısı ile hedefine emin adımlarla ilerliyor. FLUX, son yedi gün içinde %106'nın üzerinde artarak  haftalık en düşük seviyesi olan 0,59 dolardan 1,22 dolara yükseldi. Altcoin, daha sonra düzeltme yaşadı ve ve an itibariyle 1,06 dolardan işlem görüyor.

BalckRock Faktörü: Energy Web Token (EWT), İvme Kazandı

Son bir haftada piyasaya meydan okuyan diğer bir altcoin Energy Web Token (EWT) oldu.  Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, yeni spot Bitcoin yatırım ortaklığı için yaptığı duyuruda EWT'den bahsetti. Bu durum, ralli üzerinde etki yatratmış olabilir. BlackRock, Energy Web gibi kuruluşların Bitcoin madenciliğinde sürdürülebilir enerji kullanımına daha fazla şeffaflık getirmek için programlar geliştirmesi ve bu girişimler etrafındaki ilerlemeyi takip etmesi konusunda teşvik edeceğini açıkladı. Enerji sektörüne hizmet etmeyi amaçlayan bir kamu hizmeti tokeni olan EWT, bir haftada yaklaşık %90 artışla yedi günün en düşük seviyesi olan 2.42 dolardan 4.56 dolara yükseldi. EWT,  an itibariyle 4.10 dolardan işlem görüyor.

Uzmanlare göre, özellikle altcoin’lerin yüzde 90’ından fazlasının Bitcoin’den (BTC) daha iyi performans sergilemesi bir altcoin sezonunun işareti olabilir.  Enflasyon oranında beklenenden daha az artış, kripto piyasasına destek vererek boğa koşusu spekülasyonlarına yol açtı.

Read Entire Article