Ethereum’un Stake Oranı Zirveyi Gördü! İşte Yaşanan Artışın Sebebi!

2 years ago 104

İkinci en büyük altcoin olan Ethereum’un (ETH) Merge yükseltmesinin tarihi yaklaştıkça, stake edilen toplam token miktarı tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşarak bir önceki yıla kıyasla neredeyse iki katına çıktı.

Ethereum Stake Oranında Artış

Kurumsal düzeyde bir araştırma platformu olan Delphi Digital’in açıkladığı verilere göre, Ethereum 2.0 yükseltmesinin başlangıcından bu yana, kripto para birimi topluluğunun yükseltmeyi desteklemek amacıyla Aralık ayının ilk haftasında 1 milyondan fazla Ethereum'u stake etmesinin ardından, stake edilen ETH miktarının istikrarlı bir şekilde artış yaşanıyor.

Ayrıca Nisan 2021 tarihinde stake edilen Ethereum’un değeri yaklaşık 3,9 milyon iken mevcut konumda stake edilmiş ve fiyatı 2,582 dolar seviyesine ulaştığı sıralarda yaklaşık değeri 10 milyar dolar civarında. Yazının kaleme alındığı tarih dikkate alındığında kripto para biriminin mevcut fiyat seviyesi olan 1.865 dolar ile toplam kümülatif stake edilen ETH miktarının yaklaşık 24.79 milyar dolar değerinde. Aynı zamanda CoinMarketCap verilerine göre, Ethereum’un piyasa değeri şu anda 227,49 milyar dolar seviyesinde bulunuyor ve bu gösterge lider akıllı sözleşme platformunu, ikinci en büyük kripto para birimi yapıyor .

Yükseltme Sonrası Ne Olacak?

Öte yandan popüler kripto para birimi olan Ethereum’un artan stake oranı, ana ağın Proof-of-Work’den ( PoW ) Proof-of-Stake (PoS) konsensüsüne geçişini resmi olarak tanıtacak bir işaret olduğu belirtildi. Gerçekleşecek yükseltme ile Ethereum ekibi gas fee, işlem hızı, doğrulayıcı çıkışları, stake çekimleri, ödüller, stake APR'si gibi sorunların giderileceğini ve buna bağlı olarak da fiyatta iyileştirmeler görüleceğini umut ediyor. Olası durum gerçekleşecek olursa stake edilen kripto para birimleri yatırımcılarına oldukça iyi bir kar payı bırakabilir.

Yazı kaleme alındığında kripto para biriminin fiyatı gün içerisinde %1,44 oranında bir düşüşü, önceki yedi gün içerisinde ise %1,99 oranında bir artışı temsil ediyor.

Read Entire Article