Ethereum Yükseldi Fiyatları Fırladı: Bu NFT Koleksiyonu Zirveye Alıştı!

1 year ago 75

Yuga Labs tarafından inşa edilen ve harik performans gösteren NFT'ler olan BAYC ve MAYC, devam eden ayı piyasası nedeniyle son birkaç aydır zorluklarla karşılaştı. Ancak, geçtiğimiz hafta ETH'nin fiyatlarındaki artışla birlikte BAYC ve MAYC fiyatları da yukarı doğru hareket etti.

Veriler Olumlu Hava Yarattı

DappRadar tarafından bildirilen verilere göre, BAYC ve MAYC, Ethereum'un fiyat artışına bağlı olarak işlem hacimlerini iki katına çıkardı. İşlem hacmiyle birlikte koleksiyonların toplam değeri de arttı. Bu durum, tüccarları NFT'lerini güzel bir kâr karşılığında satabilecekleri bir noktaya getirdi.

Bununla birlikte, hacimdeki artışa rağmen, sahip ve trader'ların sayısı son 30 gün içinde BAYC için düşmeye devam etti. Aşağıdaki görselden de görülebileceği gibi, sahip sayısı son 30 günde %0,51 oranında azaldı. Alıcı ve satıcıların sayısı ise sırasıyla %3,77 ve %11 oranında azaldı.

MAYC'de de sahip sayısında %0,14'lük bir düşüş yaşandı. Alıcı sayısı ise %15,29 oranında düşmüştü. Her iki NFT taban fiyat açısından da zarar gördü. Aşağıdaki görselden de görülebileceği üzere, BAYC'nin taban fiyatı ortalama fiyatının üzerinde işlem görmesine rağmen son yedi günde %3,50 oranında düştü. Balina satışlarının sayısı da son birkaç gün içinde düştü. Aynı durum, NFTGO tarafından sağlanan verilere göre geçtiğimiz hafta %7,36 düşen MAYC'nin taban fiyatı için de söylenebilir.

YugaLabs'ta Neler Oluyor?

Taban fiyatlarındaki ve sahip sayısındaki düşüşe rağmen, Yuga Labs'ın NFT piyasası üzerindeki hâkimiyeti değişmedi. Aşağıdaki resimden de görülebileceği gibi, Yuga Labs'ın sahip olduğu NFT'ler hala NFT pazar payının çoğunluğunu kapsıyor.

NFT pazarındaki iniş çıkışlara rağmen BAYC ekibi yeni güncellemeler yayınlamaya devam ediyor. BAYC, 19 Ekim'de, yalnızca ApeCoin ile ödeme yapmaları halinde kullanıcılara sunulacak bir giyim koleksiyonu başlattı.

BAYC tarafından sergilenen büyümeden de faydalanan ApeCoin, son yedi gün içinde %3,75 oranında büyüdü. Bu yazının yazıldığı sırada APE'nin fiyatı 4,63 dolardan işlem görüyordu, piyasa değeri %5,75 oranında değer kaybetti ve son 24 saat içinde hacmi %23,99 oranında düştü.

 

Read Entire Article