Ethereum Yükselişi Başlayacak Mı? Boğalar Uyanıyor!

2 years ago 137
Okuma Süresi: 2 Dakika

Kripto para piyasaları aylardır düşüş trendinde ve kayıplar ciddi boyutlara ulaştı. Peki artık yükseliş başlayacak mı? Son gelen veriler yatırımcıların yüreğine su serpiyor. Özellikle Ethereum için yükseliş potansiyeli arttı. Peki yükselişi destekleyen veriler neler? Yatırımcıları kısa ve orta vadede ne bekliyor?

Ethereum Grafikleri

Blockchain analitik firması Santiment, Ethereum‘un piyasalarda zor bir ay geçirmesine rağmen potansiyel olarak yükseliş sinyali verdiğini söyledi. Yeni bir gönderide Santiment, ETH fiyatındaki düşüşle aynı zamana denk gelen artan token etkinliğinin nasıl bir yükseliş farklılığının işareti olduğunu açıklıyor. Santiment, transfer hacmi ile piyasa değeri arasındaki ilişkiyi tanımlayan Ethereum’un NVT’sini (İşlem için Ağ Değeri) dikkate alır.

“Ethereum’un fiyat takibi, varlığın token dolaşımındaki artışla aynı zamana denk geldi. 10 aylık hareket yüksek piyasa değeri seviyelerini haklı çıkarmak için yeterli ağ sirkülasyonu almamasından sonra, NVT modelimiz, meydana gelen böylesine dramatik bir düşüş nedeniyle bir yükseliş beklentisine girmemize imkan tanıyor”.

Altcoinler Yükselir Mi?

Firma, BTC 30.000 doların altına düştüğünde artan aktivitenin korkuya kapılan yatırımcılar tarafından tetiklendiğini düşünüyor. BTC yazı hazırlandığı sırada yeniden 30.000 doları aştı ve piyasalarda kısa süreliğine de olsa bir toparlanma bekleniyor.

Bitcoin‘in boş adresleri, özellikle geçen Perşembe ve Cuma günü büyük bir kapitülasyon düşüşü sırasında geçen hafta daha aktif hale geldi. Genel olarak, fiyat düşüşleri sırasında zayıf eller satışa yöneldi”.

Santiment, piyasa analizini hem TerraUSD (UST) hem de Terra (LUNA) çöküşüne değinerek sonlandırıyor.

“LUNA’nın geçen haftaki düşüşü son derece büyük bir olaydı. 2019’dan bu yana ikinci kez, Bitcoin dışındaki bir varlık, kripto forumlarındaki tartışma oranları açısından lider varlık oldu. Önceki örnek, Ethereum’un ocak ayındaki zirvesiydi”.

Algoritmik stablecoin TerraUSD, 9 Mayıs’ta dolara sabitliğini kaybetti ve yazı hazırlandığı sırada 0,1 doların altında alıcı buluyor. Terra, 5 Mayıs’a kadar 80 doların üzerinde işlem görüyordu, o zaman bu yana düşüşüne devam ediyor ve yazı hazırlandığı sırada yaklaşık 7 trilyona ulaşan arzıyla bol sıfırlı bir fiyattan alıcı buluyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article