Eurovision Galibi Kalush’un Çiftte NFT Zaferi!

2 years ago 98

Rusya — Ukrayna savaşı devam ederken geçtiğimiz haftalarda, her yıl tekrarlanan Eurovision şarkı yarışması düzenlenmişti. Bu yarışmayı zor şartlar altında olmasına rağmen Ukrayna’nın müzisyen grubu olan Kalush Orkestrası kazanmıştı.

Tabi bu durum savaş içinde olan Ukrayna ülkesine ve milletine aslında mutluluk ve gurur kaynağı olmuştur. Kendilerini öncelikle buradan tebrik ediyorum.

Fakat bizi alakadar eden kısım bu yarışmada ödül olarak verilen “Crystal Trophy” isimli mikrofon şeklindeki ödüldü! Çünkü Ukrayna’nın kısa süre önce açılan NFT Müzesi, “Meta History” resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama ile bu ödülün NFT’e çevrilerek açık arttırma usulü satışa sunulduğunu belirtti.

Açık arttırmaya katılan, Avrupa kripto borsası WhiteBit , 900.000 USD’lik bir teklifle mikrofon NFT’sine en yüksek teklifi veren taraf oldu. Böylelikle WhiteBit borsası, Eurovision Şarkı Yarışması’nın galibi Kalush Orkestrası tarafından Meta History NFT müzesinde açık artırmada düzenlenen NFT’i ve fiziksel olarak gerçek mikrofon ödülünü kazanmış oldu. Evet yanlış duymadınız! Eurovision ödülü şu an WhiteBit borsasına ait :)

Kalush Orkestrası ve işbirliği yaptığı Meta History müzesi, NFT’nin satışından elde edilen geliri, Ukrayna’nın Rus işgaline karşı ulusal savunmasını desteklemek için Serhiy Prytula Yardım Vakfı’na göndereceklerini belirttiler.

Sonuç olarak NFT’ler bir kez daha boşa çıkarılan şeyler olma düşüncesinden sıyrılıp, kayda değer şeyler haline geldiğini gösterir nitelikte yoluna sağlam adımlar ile devam ediyor. Böylelikle Kalush Orkestrası hem yarışmayı kazanarak hem de böyle bir bağış gerçekleştirerek bir değil iki zafer elde etmiş oldu.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Ben Sercan.

Read Entire Article