Facebook (Meta) Pes Etti: Diem Resmi Olarak Satıldı! İşte Detaylar!

2 years ago 84

Eski adı Facebook olan Meta, dijital para birimi projesi Diem‘in, ilerlemesi için yıllarca süren büyük çabalara rağmen kapandığını resmen duyuruyor. Meta, başlangıçta Libra ismi ile anılıyordu. Libra, Mastercard, PayPal, Visa, eBay ve diğer küresel şirketlerle çalışan dijital para projesini 2019’da tanıtmıştı. Aralık 2021’de ise Meta, Amerika’da Novi cüzdanıyla WhatsApp messenger test ödemeleri gerçekleştirmişti.

Diem, Silvergate’e Satılıyor

Diem CEO’su Stuart Levey, Meta’nın fikri mülkiyetini ve Diem stablecoin projesiyle ilgili diğer varlıkları Silvergate Capital Corporation’a sattığını bildiriyor.

Levey, Diem Derneği ve yan kuruluşlarının önümüzdeki haftalarda operasyonlarını sonlandırmaya başlayacağını söylüyor. Ancak Diem Derneği, Diem projesinin gelişmeye devam edeceğini düşünüyor. Diem CEO’su ise konuyla ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

“Diem Derneği’ni en başından beri motive eden blockchain üzerinde çalışan bir stablecoin potansiyeliydi. Bugünkü satışla beraber Silvergate, bu potansiyeli daha ileriye taşıyacaktır.”

Silvergate tarafından yapılan resmi duyuruya göre şirket, Diem’in varlıklarını toplam 182 milyon dolar karşılığında satın alıyor. Firma, satın alınan varlıkları Silvergate’in mevcut teknolojisine entegre etmeyi planlıyor.

Buna ek olarak Silvergate, bir yan kuruluşu olan Silvergate Bank ile Diem’i entegre etmek istiyor. Silvergate, Silvergate Exchange Network ödeme platformu ile Diem’in entegresinin işlemleri kolaylaştıracağına inanıyor.  Böylece mevcut çözümlerden daha hızlı, kullanımı daha kolay ve daha uygun maliyetli yeni nesil bir küresel ödeme sistemi başlatmayı amaçlıyor.

Yeni Bir Stablecoin Mi Geliyor?

Silvergate, bu ödeme yönteminin Amerika’da bir ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Silvergate, dolar destekli stablecoinin, engelsiz para transferleri için düzenlenebilir ve ölçeklenebilir olduğunu belirtiyor. Silvergate CEO’su Alan Lane, bu ihtiyacı karşılamak için 2022’de bir stablecoini piyasaya sürmeyi düşünüyor.

Diem Derneği satışı yapılırken, bazı dernek üyeleri kendi stablecoin projelerini oluşturuyor. PayPal ise, PayPal Coin olarak adlandırılabilecek bir stablecoini piyasaya sürecebileceğini söylüyor.

Read Entire Article