Fan Tokenler Neden Yükseliyor? Bu Altcoinlerde Yükseliş Devam Edebilir!

2 years ago 96
Okuma Süresi: 2 Dakika

Kripto para piyasalarında farklı grup tokenler bulunuyor, fan tokenler de bunlardan biridir. Özellikle spor alanında ciddi başarılara ulaştılar. Bugün birçok fan tokenin düşen piyasalara rağmen çift haneli kazançlar yakaladığını gördük. Peki Bitcoin bu denli negatifken taraftar altcoinleri neden yükselişe geçti?

Chiliz (CHZ) Haberleri

Yeni bir borsa listelemesi, mainnet lansmanı ve rekabetçi token yakma mekanizması Socios’a bağlı taraftar tokenlerine ivme kazandırdı. Piyasalarda korku varken gelen bu yükseliş Socios ekosistemindeki yatırımcılara adeta nefes alma fırsatı tanıdı. Terra UST çöküşü ve FED’in sert açıklamaları Bitcoin’in birkaç saatliğine de olsa toparlanmasına izin vermiyor. ABD borsaları %4 zararla kapandı ve bir süre daha puslu hava devam edeceğe benziyor.

7 farlı fan tokende bugün %40’ın üzerinde kazanç görüldü. PSG’nin tokeni ise %100’ü aştı. Paris Saint-Germain (PSG), Juventus (JUV), FC Barcelona (BAR) ve diğer taraftar tokenleri coşkunun azalmasıyla yazı hazırlandığı sırada bir miktar geri çekiliyordu.

Fan Tokenler Neden Yükseldi?

Taraftar tokenleri için en büyük ivme, blockchain tabanlı bir spor eğlence platformu olan Socios’u işleten Chiliz (CHZ) protokolündeki yeni gelişmelerle bağlantılıdır. 17 Mayıs’ta Chiliz, Chiliz mainnet’inin daha geniş lansmanının bir parçası olan Scoville test ağının ikinci aşaması olan Jalapeno’nun lansmanını açıkladı. 2. Aşamada test edilecek yeni özelliklerden birkaçı, token sahiplerinin anketlere ve protokoldeki yönetişim oylarına katılmaya başlamasına olanak tanıyan, merkezi olmayan bir değişim ve fan token testi anketleri sağlayacak olan PepperSwap’ın piyasaya sürülmesini içeriyor.

Sonunda, kullanıcılar belirli taraftar tokenleri ı topluluğu ile etkileşime girebilecek ve başlangıçta birçok yatırımcının ilgilendiği özelliklerden biri olan taraftar tokeni anketleri aracılığıyla o kulüp için görmek istedikleri gelişmelere oy verebilecekler. BitPanda borsası tarafından yapılan listeleme de bu yükselişi destekledi. 7 fan token borsada işlem görmeye başladı.

Taraftar token fiyatlarına destek sağlayan bir diğer faktör de kulüpler arasındaki canlı maçların sonuçlarına dayalı olarak taraftar tokeninin dolaşımdaki arzının bir kısmını yakan Chiliz Head2Head yakma yarışmasıdır. Bu tasarıma dayanarak, Head2Head yakma mekanizması, talep yüksek kalırsa fiyat artışına neden olma potansiyeline sahip olan tokenlerin dolaşımdaki arzını azaltmaya yardımcı olarak zamanla bir projenin tokenomiklerini etkileyecektir. Bu özellikle ligler açık olduğu dönemde fan token fiyatlarını anlık olarak yukarı taşıyabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article