Farkındalıklar Artıyor: Eski Google CEO’sundan Kripto Yatırımı ve Web3 Yorumu!

2 years ago 116

Eski Google CEO’su Eric Schmidt, kripto para birimlerine yatırım yapmaya başladığını açıklıyor. Ancak bunun da ötesinde web2’nin devlerinden olan Google’nin CEO’su Web3’ü ilginç bulmaya başladığını ve blockchainin en ilginç tarafının kriptolar olmadığını söylüyor.

Web3’ün Önemi

CEO, web3’ün önemini şu sözlerle açıklıyor:

“Birey olarak kendi kendimizi kontrol edebileceğimiz ve merkezi bir yönetici olmadan internetin gücünü keşfedebileceğimiz web3, çok güçlü. Ayrıca baştan çıkarıcı ve özgürlükçü. 25 yaşımdayken ademi merkeziyetçiliğin, her şey anlamına geleceğini hissettiğimi hatırlıyorum.”

Şu anda 67 yaşında olan Schmidt, 2001’den 2011’e kadar Google’nin CEO’su olarak görev yapmasıyla biliniyor. Ki bu dönem, aslında Google’nin en kayda değer büyüme dönemine denk geliyor. Hali hazırda ise eski CEO, 20 milyar dolarlık varlığıyla Forbes’e göre dünyanın en zengin 80. kişisi olarak listelerde yer alıyor.

Bunların yanı sıra eski CEO, bugün yazılama başlasaydı web3 üzerinde çalışmak isteyeceğini söylüyor. Ayrıca CEO, web3’e olan ilgisinin kriptolarla başladığını ve özellikle kriptoların arz, talep özelliklerini ifade eden tokenomik kavramına ilgi duyduğunu belirtiyor. Bunun da ötesinde CEO, her şeyin başlangıçta olduğunu ve web3’de daha bir çok yeni model çıkacağını vurguluyor.

Her Şey Başlangıç Aşamasında

Bunların içerisinde en çok web3 ekonomisine dikkat çeken eski CEO, bu kalıpların ne kadar ilginç olsa da henüz çalışmadığını da belirtiyor. Schmidt, web3’te çalışan geliştiricilerin sürekli olarak güvenlik açığı kollaması gerektiğini ve zamanlarının çoğunluğunu buna ayırdıklarını da iletiyor.

Öte yandan eski CEO, hangi kripto para birimlerine yatırım yaptığına dair paylaşımda bulunmuyor. Ancak CEO, web3’ün üzerinde daha fazla duruyor ve özellikle gelişmesi gerektiğini savunuyor. Bunun yanı sıra eski CEO, her ne kadar gelişecek çok fazla şey olsa da web3 trendini bu başlangıç aşamasında yakalayanların ileride çok farklı bir konumda olacağını da iletiyor.

Read Entire Article