FED Faiz Kararını Açıkladı! İşte Hızla Yükselenler Coinler!

2 years ago 88

Fed'in faiz kararı üzerindeki belirsizliğin ardından, kripto piyasaları kararın açıklanmasından kısa bir süre sonra olumlu tepki verdi. Fed, devam eden artışların uygun olacağı beklentisiyle faiz oranlarını 75 baz puan artırdı. Karar, yaygın bir 75 baz puanlık artış tahminine paralel geldi. Bu kapsamda Bitcoin ve Ethereum fiyatları son bir saatte sırasıyla %2,17 ve %3,98 arttı.

FOMC Enflasyon Risklerine Dikkat Ediyor

FederalAçıkPiyasaKomitesi (FOMC), son harcama ve üretim göstergelerinin yumuşadığını söyledi. Ancak panel, son zamanlarda iş kazanımlarının güçlü olduğunu ve işsizlik oranının düşük kaldığını belirtti. Komite ayrıca, pandemi ile ilgili arz ve talep dengesizliklerini yansıtan enflasyonun yüksek kaldığını söyledi. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı ve enflasyon üzerindeki yukarı yönlü baskısı göz önüne alındığında komite, "enflasyon risklerine karşı son derece dikkatli" olduğunu söyledi.

Komite tarafından yapılan açıklama ise şöyle oldu:

“Komite, uzun vadede yüzde 2 oranında maksimum istihdam ve enflasyon elde etmeyi hedefliyor. Bu hedefleri desteklemek için Komite, federal fon oranı için hedef aralığı yüzde 2-1/4 ila 2-1 / 2'ye yükseltmeye karar verdi ve hedef aralıkta devam eden artışların uygun olacağını tahmin ediyor."

FOMC, ileriye dönük olarak halk sağlığı, işgücü piyasası koşulları, enflasyon baskıları ve enflasyon beklentileri gibi faktörleri dikkate alacağını söyledi. Komite, risklerin ortaya çıkması durumunda para politikasının duruşunu uygun şekilde ayarlamaya hazır olacağını da sözlerine ekledi.

Piyasa Olumlu Tepki Veriyor

Bu arada, kripto para piyasası, Cardano'da %4,27 ve XRP'de %2,585 artış da dahil olmak üzere fiyatlarda hafif bir artış gördü. Bununla birlikte, Fed başkanı Jerome Powell'ın açıklamasından sonra kripto alanının nasıl tepki verebileceği henüz görülmedi. Bir kripto meraklısı olan Michaël van de Poppe, mevcut küçük rallinin sürdürülebilir olmayabileceğini söyledi. 75 baz puanlık bir faiz artışının kripto piyasası için yükseliş olacağını tahmin etti.

FOMC kararı, Bitcoin fiyatında büyük bir artışa neden oldu. CoinMarketCap'e göre BTC, bu yazı yazıldığı sırada 22.078 dolardan işlem görüyor. Bir diğer ilginç gelişme ise Fed'in faiz kararının ardından AVAX'ın fiyatındaki çarpıcı yükseliş. Duyurudan önce AVAX 21,10 dolardan işlem görüyordu ve hemen 21,88 dolara yükseldi. Şu anda Avalanche (AVAX), bir saatte %4,67 ve son 24 saatte %10,62 artışla 22,12 dolardan işlem görüyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article