FED Faiz Toplantısına Saatler Kaldı! Bitcoin (BTC) Fiyatı Harekete Geçti!

2 years ago 116
FED Faiz Toplantısına Saatler Kaldı! Bitcoin (BTC) Fiyatı Harekete Geçti!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 4 Mayıs’ta yeni FED toplantısına saatler kala klasik “dalgalı” fiyat hareketini gördü. Öyle ki BTC saatler içerisinde yön değiştirdi ve 39.000 doların üzerine yükseldi.

Bitcoin Fiyatı Artışa Geçti

TradingView’den alınan verilere göre, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) Salı akşamı 37.600 doları gördükten sonra destek ve direnç arasında gidip geldi.

Ancak bugün gerçekleşmesi beklenen FED toplantısı, içeriğin kaleme alındığı an itibarıyla paritenin 39.000 doların üzerine çıkmasına neden oldu. Bu artış da yatırımcılara düşük seviyelerden %4,1’lik bir rahatlama sağladı.

Bununla birlikte Bitcoin (BTC), piyasalar Fed kaynaklı volatiliteye hazırlanırken makro tetikleyicilere bağlı kaldı.

Federal Açık Piyasalar Komitesi‘nin (FOMC) iki günlük toplantısı ve basın toplantısı Çarşamba günü Türkiye saatiyle 21.00’da başlayacak.

Öte yandan boğaları, Bitcoin’in tarihi fiyat hareketleri ile kendilerini rahatlatmaya çalışıyor. Öyle ki  FED’in 2015’teki önceki kilit faiz artırımları döngüsünün başlaması, BTC fiyat gücü için bir dönüm noktası olduğunu kanıtladı ve bu, Aralık 2017’in en üst seviyesiyle sonuçlandı.

BTC Birkaç Haftalık Direnci Test Ediyor

Bunlara ek olarak popüler kripto para analisti ve trader Rekt Capital, 39.000 doların üzerindeki artışın ardından günlük grafik hakkında açıklama yaptı.

Rekt Capital, yaptığı bu açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

BTC şu anda birkaç haftalık bir direnci test ediyor. Bunu kırarsanız, birkaç haftalık düşüş trendi sona erer ve BTC yükselişin keyfini çıkaracak.

Öte yandan MicroStrategy, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 21.000 dolara asla düşmeyeceğini düşünüyor.

Dünyanın en büyük Bitcoin kurumsal hazinesine sahip şirket olan MicroStrategy, böyle bir senaryoda Bitcoin alımlarını artıracağını söyleyecek kadar ileri gitti.

İlk çeyrek kazanç çağrısı hakkında konuşan firmanın başkanı ve finans direktörü Phong Le, Bitcoin teminatlı kredisinde marj çağrısı alacağı koşulları da açıkladı.

Bunlara ek olarak MicroStrategy, büyük bir kapitülasyon sırasında Bitcoin piyasalarını aktif olarak destekleyeceğini belirtti.

Read Entire Article