FED Öncesi Bitcoin Analizi! BTC Neden Yükseliyor?

2 years ago 108

Sadece saatler kaldı, haftalardır beklenen kararlar bu akşam açıklanacak ve anlık olarak sizlerle paylaşacağız. Bu akşam 25 veya maksimum 50 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılıyor. Asıl önemli olan FED’in uzun bir aradan sonra yeniden faizleri artırmaya başlayacak olmasıdır. Bu yeni dönemde kripto paralar ciddi trend değişimi yaşayabilir.

BTC Neden Yükseliyor?

Akşama faiz kararı ve hava son derece gergin fakat Bitcoin yükseliyor. Volatilite, kripto para piyasalarının adeta göbek adıdır ve her zaman piyasa beklenen yöne hareket etmeyebilir. Bitcoin, Asya piyasalarının açılmasıyla birlikte yükselişini artırdı. Bitcoin fiyatı 41.000 dolarlık direnci kısa süreliğine de olsa kırdı ve sonrasında geri çekildi.

Yükselişin ABD ve ASYA borsaları Rusya’dan gelen ılımlı açıklamalar sebebiyle yükselişe geçti. Dijital altınımız bir süredir kendini teknoloji hisse senedi gibi hissettiği için oda yükselmeye başladı. Hisse senedi piyasalarını etkileyen diğer önemli bir gelişme ise South China Morning Post tarafından paylaşılan haberde gizli. Başbakan Yardımcısı Liu He, hükümetin “piyasaların lehine olan politikalara ağırlık vereceğini” söyledi. Sonuç, yerel piyasalarda güçlü bir sıçrama oldu, Hong Kong’un Hang Seng Endeksi gün içinde %20’nin üzerinde değer kazandı.

Ukrayna-Rusya barış görüşmelerinden gelen son haberler, müzakerecilerin bir tür barış planına yaklaştığı bildirilirken yükselişi destekleyen diğer etken oldu. Öte yandan bazı Ukraynalı kaynaklara göre Rusya kasıtlı olarak görüşmelerin pozitif geçtiğini açıklayarak “ambargoyu” zayıflatmak istiyor. Yani temkinli olmakta fayda var.

FED Öncesi Bitcoin Analizi

Michaël van de Poppe, tüm gözlerin FOMC sonrasında yapılacak açıklamalarda olduğunu panik hamlelerin beklenebileceğini söyledi. Rekt Capital ise 38.000 doların üzerinde gelecek haftalık kapanışların olumlu olduğunu ve fiyatı 43.100 doların üzerine taşıyabileceğini söylüyor.

Yukarıdaki grafikte daire içine alınan yeşil alan 34.485 bölgesi ve üzerindeki bir kapanış yeterli olabilir. Kademeli olarak fiyat 43.066 ve 51.926 dolar seviyelerine ulaşabilir.

Aylardır ciddi bir yükseliş yapamayan Bitcoin, FED açıklamalarından sonra trend dönüşünü başlatabilir. Ancak bu akşam gelecek haberler fiyatı çift haneli yüzdelerde hareket ettirebileceği için marjin işlemlerden uzak durmak yararlı olacaktır. Geçtiğimiz toplantıda hem long hem de short pozisyon sahiplerinin sadece 2 saat içinde temizlendiğini görmüştük.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article