FED Piyasayı Vurdu: BTC ve Altcoin’lerde Boğalar Ne Zaman Kontrole Geçecek?

2 years ago 102

26 Ağustos, kripto piyasası fiyat hareketlerinde kritik bir değişim için uzun zamandır beklenen bir gündü. 26 Ağustos’ta herkes düşüş eğiliminin tersine dönmesini umsa da bu umutların suya düştüğü görülüyor. Ancak son enflasyon verilerinin açıklanmasının piyasayı aşağı çekmediğini de hatırlamak gerekiyor. Yine de bu hafta yukarı yönlü hamleler görmediğimiz de bir gerçek.

Federal Rezerv Yıllık Toplantısı

Federal Rezerv her yıl birçok ekonomist ile bir toplantı yapıyor. Bu toplantının ev sahibi genellikle, merkez bankasının yıllık ekonomik gündemini belirlediği Jackson Hole olarak karşımıza çıkıyor.

ABD Kişisel Tüketim Harcamaları verileri dün yapılan toplantıda açıklandı. Bu bilgi, krizin mahiyetini ortaya çıkaracak bir diğer kritik enflasyon verisi olarak nitelendiriliyor. Ayrıca bu veriler, insanların daha fazla mı yoksa daha az mı harcama yaptığını gösteriyor, bu da sağlıklı veya sağlıksız bir ekonomide olunduğunu gösteriyor.

Kişisel Tüketim Harcamaları açıklanmasının yanı sıra, kripto piyasası aynı zamanda Federal Rezerv'in enflasyonu düşürme planı konusunda da endişeliydi. Nitekim endişelerin yersiz olmadığını bugün yaşanan düşüşte de görüyoruz.

Kripto Yatırımcıları Dikkat

Minneapolis Fed'in CEO'su ve başkanı Neel Kashkari bir gün önce Volcker-esque yaklaşım beklentisini belirten bazı yorumlar yapmıştı. Tarihsel bilgilere göre, Paul Volcker 1927'de Federal Rezerv Başkanıydı. ABD'deki şiddetli enflasyon sırasında Volcker, harcamaları zorla durdurmak ve enflasyonu düşürmek için iki kısa ama büyük durgunluk yarattı.

Kashkari de bu tür önerilerde bulunarak, Federal Rezerv'in enflasyonu durdurmak için durgunluk yaratması gerektiğine inanıyor. Kashkari’nin yaptığı açıklamalar kripto sektöründeki birçok insanı endişelendirdi.

Dün yapılan açıklamalara ve bugünkü piyasanın durumuna bakıldığında Bitcoin’in bu endişeleri haklı çıkardığını görüyoruz. Lider kripto para birimi Bitcoin bugün erken saatlerde 20.000 dolar altına kadar geriledikten sonra 20.200 dolar seviyelerine yükseldi.

Analistler ise bir sonraki hamlenin hangi yöne yapılacağı konusunda bir fikir birliğine varmış gibi görünmüyor. Dolayısıyla BTC’de ve altcoin’lerde boğaların ne zaman kontrole geçeceği de net değil.

Read Entire Article