Fed Sonrası Balinalar Hareketleri! Kripto Paralar Hızla Yükseliyor!

2 years ago 88

Yazı hazırlandığı sırada Bitcoin (BTC) 24.000 doların üzerinde alıcı buluyor. Altcoinlerin önemli kısmı çift haneli yükseliş yaşıyor. Bugün ABD teknik olarak resesyona girdi. Ancak Beyaz Saray’dan akşam yapılan açıklama bunun tam tersini söylüyor. Resesyon ortasında Bitcoin yükselirken kripto para balinaları ne yapıyor?

Kripto Para Balinaları

Bu arada, veriler küçük ölçekli Bitcoin sahiplerinin giderek daha fazla varlık biriktirmeye meyilli olduğunu gösteriyor. Uzun vadeli sahipler arasında Bitcoin alımında net bir model var gibi görünüyor. Fed faiz oranı kararından bu yana, daha az hisseye sahip balinalar arasında Bitcoin alımında keskin bir artış oldu.

Son verilere göre 1.000 ila 10.000 Bitcoin arasında BTC'ye sahip olanlar, Fed'in açıklamasından sonra agresif şekilde Bitcoin almaya başladı. CryptoQuant analizine göre, borsalardaki son stablecoin birikimi BTC alımlarına hazırlıktı.

“Dünkü Fed faiz kararından sonra 1k-10k BTC cüzdanı olan büyük yatırımcılar varlıklarını artırıyor. Bu, 26 Temmuz'da borsalara yapılan devasa stablecoin yatırma işlemlerini açıklayabilir.”

Kripto Paralar Yükseliyor

Fed faiz artırımı ve GSYİH rakamları sonrasında, kripto para piyasası hızla toparlanıyor. Fed çarşamba günü %0,75 faiz artırımı açıklamasının ardından Bitcoin %4 civarında yükseldi. Bununla birlikte, GSYİH rakamlarının duyurulmasının ardından Bitcoin %1 geri çekildi. Ancak bu düşüş uzun sürmedi ve kral kripto para birimi yazı hazırlandığı sıra 24.000 doların üzerinden alıcı buluyor. Art arda ikinci kez negatif GSYİH büyümesi, bir resesyona işaret etse de kripto paraların buna tepkisi olumlu oldu. Peki ekonomik durgunluk sebebiyle arzı kıt olan Bitcoin parlayabilir mi? Bunu zaman gösterecek.

Fakat birkaç popüler kripto para analisti devam eden yükselişin Ethereum birleşmesi nedeniyle tetiklendiğini ve Eylül ayında düşüşlerin başlayacağını söylüyor. Fakat kripto para yatırımcıları tarafından daha ilgi çekici kabul edilen bir görüş daha var. Yatırımcıların önemli kısmı teknik olarak kesinleşen resesyonun FED’e geri adım artıracağını düşünüyor. Bu senaryoda faiz artışlarının durması kripto paraların çok daha hızlı yükselmesine neden olacaktır. Ancak FED Başkanı Powell, dün yaptığı açıklamalar bunun tam tersini söyleyerek “daha sert adımları atacak cesarete sahip olduklarını” söyledi.

Read Entire Article