FED Sonrası Ethereum (ETH) ve Altcoinler Yükseliyor! ETH Hedefi Kaç Dolar?

2 years ago 88

En büyük altcoin yazı hazırlandığı sırada 1.590 dolardan alıcı buluyor. FED açıklamaları ETH fiyatının hızla yükselmesini sağladı. Peki ilerleyen saat ve günlerde Ethereum yatırımcılarını hangi seviyeler bekliyor? FED açıklaması altcoinlerin fiyatını neden yukarı çekti. Yatırımcıların dikkat etmesi gereken önemli detayları ele alıyoruz.

FED Sonrası Kripto Paralar

Faiz kararı açıklandığı sırada 1.499 dolardan alıcı bulan Ethereum 15 dakika içinde 1.581 dolara kadar hızla tırmandı. En büyük altcoin FED’in 75bp faiz artışını şimdilik olumlu karşıladı. Birkaç hafta önce artan ekonomik belirsizlikler 100bp oranında bir artış ihtimalini ciddi oranlara çıkarmıştı. Fakat korkulan olmadı ve kripto paralar FED’in yaptığı açıklamaların ardından yükseliyor.

Ancak Powell’in konuşmasında dikkat edilmesi gerekilen önemli bir bölüm bulunuyor. Powell, enflasyon verilerinin yüksek gelmesi halinde şaşırtıcı faiz artışlarından çekinmeyeceğini söyledi. Ayrıca resesyon endişesine dikkat çekerek “yumuşak bir iniş yapabileceğimizden emin değiliz” cümlesini kurdu.

Önümüzdeki ay açıklanacak olan Temmuz enflasyon verisi eğer yeniden yüksek gelirse FED’in atacağı radikal adım ihtimali güçlenecek. Doğal olarak kripto paralarda sert geri çekilmeleri bu dönemde görebiliriz.

Ethereum Fiyat Analizi

ETH fiyatı, önceki seanstaki düşük seviyeleri test ettikten sonra ivme kazandı. Ayrıca, bullish hammer oluşumunun ardından alıcılar ortaya çıktı ve fiyat 1.600 dolar seviyesine kadar çıktı. ETH için ilerleyen saatlerde izlenecek kritik seviye 1.670 dolar bölgesidir. Son geri çekilme bu bölgeyi gördükten sonra başladı.

Günlük kapanışın 1.480 dolar üzerinde olması ETH fiyatı için yükseliş görünümünün devamı anlamına geliyor. Yukarıda belirtilen bölgenin aşılmasıyla 1.700 dolar ile 1.800 dolar aralığında yeni bir zirve test edilebilir. Birçok uzman yaklaşan Ethereum Merge öncesinde fiyatın 2.000 dolara tırmanacağını düşünüyor. Ethereum’un 19 Temmuz'dan bu yana %11,5'lik düzeltmesine rağmen balinaların ve piyasa yapıcıların kaldıraç pozisyonlarında önemli bir değişiklik olmadı. ETH 1.600 dolarlık direnci henüz kıramasa da genel türev ölçümleri pozitif.

Geçmiş toplantılarda yaşanan önemli bir tecrübeyi yine de hatırlamak gerekiyor. FED sonrası hızla yükselen piyasaların ilerleyen saatlerde ani düşüşler yaşayıp tekrar toparlandığını birçok kez gördük. Bu sebepten yüksek kaldıraç oranı yüksek volatilite riskiyle yatırımcılara ciddi kayıplar yaşatabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article